www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kan Bağış Kampanyasına Davet

Kan Bağış Kampanyasına Davet

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, 29 Mayıs´ta başlayan Kan Bağışı Kampanyasının 1 Haziran 2018 Cuma günü (bugün) sona ereceğini belirterek Kan Bağışı Kampanyasına İnegöl halkını davet etti.

Kan bağışı kampanyasının sona ereceğini ifade eden Gündoğdu Arıyürek, "Trafik kazaları, iş kazaları, çeşitli şekillerde yaralanmalar, ameliyat gerektiren hastalıkların son yıllarda artması ile kana olan ihtiyaç daha da arttı. Tek kaynağı insan olan kanın temin edilmesi de ancak insanın yapacağı katılımlarla gerçekleşecektir. Bu nedenle Ramazan ayında da kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. 29 Mayıs´ta başlayan kan bağışı kampanyamız saat 17.00 başlayıp gece 00.00´da sona erecek. Kan bağışlarının tamamı özel donanımlı otobüste, Bursa Kızılay Kan Merkezinde gelen doktor ve hemşireler tarafından yapılıyor. Şuanda Türkiye´nin İl ve İlçelerinde kan toplama işlemini Türkiye Kızılay Derneği gerçekleştiriyor. Türkiye´deki bütün hastaların kan ihtiyacını Türkiye Kızılay Derneği karşılamaktadır. Bağış olarak alınan kanlarda, hepatit B-C, AİDS, Belsoğukluğu, Verem, Sıtma gibi bulaşıcı hastalıklar var mı diye yapılan gerekli tetkiklerin ardından sağlıklı olarak tespit edilen kan ihtiyacı olan hastalara iletiliyor. Günlük ihtiyaç olan kanı zor temin etmekteyiz" dedi.

 

Arıyürek son olarak, cefakâr, vefakar ve fedakar İnegöl halkını, ?Kendini Sev, İnsanı Sev, Kan Ver? sloganı ile bugün sona erecek olan Kan Bağışı Kampanyasına davet etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87