KAN BAĞIŞINA DESTEK

KAN BAĞIŞINA DESTEK

Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi ile Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi işbirliği ile düzenlenen ?Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can? kampanyasıyla idareciler, öğretmenler ve veliler okulda kan bağışında bulundu.

 

Okul binasında Kızılay Kan Merkezi ekipleri tarafından kurulan stantta gönüllüler kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdiler. Öğretmen ve velilerinin bazıları ilk defa kan verdiklerini belirtirlerken, heyecanlı oldukları gözden kaçmadı. Bağış formunu dolduran öğretmen ve veliler, Kızılay görevlilerince bazı testlerden geçirildi. 

 

FARKINDALIK OLUŞTURULMASI GEREKİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan okulun Biyoloji Öğretmeni Osman Uygun, ?Kan, günümüzde en çok ihtiyacı hissedilen konuların başında geliyor. Bu konuda toplumda bir hassasiyet, bir farkındalık oluşturulması gerekiyor. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır prensibiyle bu kampanyaya destek veriyoruz. Bir gün kendimize ya da bir yakınımıza acil kan ihtiyacı olabileceğini unutmamalıyız? dedi.

 

ÖRNEK OLDULAR

Kan bağışı kampanyasını izleyen öğrencilerden Kemal Karaman ise, ?Öğretmenlerimizin böyle güzel bir kampanya için kan veriyor olması bizi çok mutlu etti. Ben de kan vermek isterdim? şeklinde konuştu.

 

SÜREKLİ İHTİYAÇ

Kan bağışının, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da önem taşıdığını vurgulayan Bursa Kızılay Kan Bağışı Merkezi, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Alime Toklu Ayaz, Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi işbirliğiyle yapılan kan bağışı kampanyasında verilen 1 ünite kan ile 3 kişinin hayatının kurtulduğunu, kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu ve kan bağışının sağlık açısından birçok faydasının olduğunu belirtti.

 

DUYARLI OLMALIYIZ

Kan Merkezi yetkilileri, duyarlılıklarından dolayı Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecilerine teşekkür ederken, kan bağışında bulunanlar ise herkesin mutlaka bağış yapması gerektiğini ifade ederek bu konuda duyarlı olunmasını gerektiğini söyledi.

 

?AMACIMIZ KAN VERME BİLİNCİNİ KAZANDIRMAKTIR?

Son olarak konuşan Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu ise, okul olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük destek verdiklerini belirterek; ?Kan vermek, hayat kurtarmaktır. Amacımız, bu kan bağışı kampanyasıyla öğrencilerimize kan verme bilincini kazandırmaktır. Öğrencilerimiz kan bağışı konusunda seferber oldu, ailelerini ve akrabalarını davet ettiler. Kampanyaya yoğun bir ilgi olması bizleri mutlu etti. Kan veren veli, öğretmen, personel ve ayrıca Bursa Kızılay Kan Bağışı Merkezi görevli personeline teşekkür ediyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32