KAN BAĞIŞINDA SINIFTA KALDIK

KAN BAĞIŞINDA SINIFTA KALDIK

İshakpaşa İlkokulu Okulu Müdürü Ömer Ankıt, Türkiye´de kan bağış oranının nüfusun yüzde 11´i kadar düşük bir rakamda kaldığını belirterek herkesi kan bağışına davet etti.

İshakpaşa İlkokulu Okulu´nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası sonucunda en çok bağışçı getiren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edilecek. Müdür Ömer Ankıt, bugün de devam edecek kampanyaya tüm vatandaşları davet etti.

EN BÜYÜK ÖDÜL MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Ömer Ankıt, ?Ülke olarak çok zor dönemden geçtiğimiz şu günlerde millet olarak kanımız ve canımızla devletimizin yanında olmalıyız. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı kampanyamız bu anlamda çok daha önemlidir. Kanlarımızla polisimiz, askerimiz ve devletimizin yanındayız. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 79 milyon insanın yaşadığı Türkiye´de yıllık kan bağış oranının, nüfusun yüzde 11´i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Artık her zamankinden daha duyarlı olmalıyız. Sağlıklı her insan kan vermeye koşmalı. Unutmayalım ki millet olarak istiklal mücadelesi vermekteyiz. Bu anlamda duyarlılık göstererek kampanyamıza destek veren öğrencilerimize, velilerimize ve tüm İnegöl halkına teşekkür ediyorum. Her yılki gibi en çok bağışçı getiren öğrencilerimize ödüllerimiz olacak. Ancak en büyük ödül milli birlik ve beraberliğimizdir. Kan vererek milletinin ve devletinin yanında ol? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22