www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAN İHTİYACI GİDERİLEMİYOR

KAN İHTİYACI GİDERİLEMİYOR

Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi görevlileri, oluşan kan ihtiyacından dolayı 3-7 Ağustos tarihleri arasında Heykel Meydanı´nda ve 4 Ağustos Salı günü ise İnegöl Özel Aritmi Hastanesi´nde gerçekleştirilecek olan kan bağış kampanyaları için İnegöllü vatandaş

 

Kış aylarından çıkılmasının ardından yaşanan yoğun yağışlarla birlikte sayısı git gide düşen kan bağışlarının yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte artması için çalışmalarını sürdüren Kızılay, ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de düzenli kan bağışı yapan vatandaşları mesaj yolu ile kampanyaya davet ediyor. Yetkililer ayrıca, henüz kan bağışı gerçekleştirmemiş ya da uzun süredir kan bağışı gerçekleştirmeyen vatandaşları da kampanyaya dâhil edebilmek için çaba sarf ediyorlar.

HİÇBİR ŞEY KANIN YERİNİ TUTMUYOR

Hastanelerin kan bağışını karşılayan tek kurumun Türk Kızılayı olduğu ifade edilirken Türk Kızılayı´na kan bağışının yeterli seviyede yapılmaması halinde hastanede yatmakta olan ve kan ihtiyacı olan hastalara kan temin etme noktasında zaman zaman sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Teknolojik anlamda ulaşılan aşamada bile hala kanın yerini tutabilecek herhangi bir sıvı veya maddenin üretilmemiş olması kan ihtiyacının ancak insanların bağış yapması ile mümkün olabileceği gerçeğini sabit tutuyor.

HEYKEL VE ARİTMİ´DE KAN BAĞIŞI ALINACAK

Bir ünite kanın 3 can kurtardığı gerçeği göz önüne alınarak kan ihtiyacı duyan hastaların ihtiyaçlarını giderebilmek için gerçekleştirilen Kan Bağış Kampanyasının 03-07 Ağustos tarihleri arasında 16.30 ile 22.30 saatleri arasında Heykel Meydanı´nda kurulan çadırda, 4 Ağustos tarihinde ise saat 10.00 ile 17.30 arasında İnegöl Özel AritmiHastanesi´nde gerçekleştirileceği ifade edildi. Kampanyaya katılım göstermek isteyen bağışçıların TC numaralarının yazılı olduğu kimliklerini de yanlarında bulundurmaları gerektiği bildirildi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29