www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAN DONDURAN SAVUNMA

KAN DONDURAN SAVUNMA

Bursa’da kaldığı pansiyonun görevlisini öldüren İnegöllü lise öğrencisi genç, sigara içtiği için maktulü cezalandırmak istediğini söyledi.

Bursa’da kaldığı yatılı okulun pansiyonunda görevli hizmetliyi öldüren İnegöllü lise öğrencisi, ilk kez konuştu.

HİZMETLİYİ BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRMÜŞTÜ

Olay; Kasım ayında Merkez Osmangazi İlçesi’nde meydana gelmişti. Acemler Mevkii’nde bulunan Cumhuriyet Lisesi’nde yatılı eğitim gören İnegöllü lise son sınıf öğrencisi M.K., okulda taşeron şirket tarafından yemekhane ve mutfakta görevlendirilen İbrahim Yeğen’i boğazını bıçakla keserek öldürdü. Yeğen’i hizmetlilerin kıyafetlerini değiştirdiği 4’üncü kattaki odasında öldüren M.K. daha sonra yakında bulunan Emniyet Müdürlüğü’nün ek hizmet binasına giderek polise teslim olmuştu.

Okul yöneticileri, ailesi İnegöl’de oturan ve okullarında yatılı eğitim gören M.K.’nin derslerinin çok başarılı olduğunu, arkadaşları tarafından sevildiğini söylemişti. 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen lise son sınıf öğrencisi M.K., ilk kez hakim karşısına çıktı. 3 ay önce, Cumhuriyet Lisesi’nin yatılı yurdunun yemekhane görevlisi İbrahim Yeğen’i (58) kafasına çekiçle vurduktan sonra boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen 18 yaşındaki M.K. duruşmadaki soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çekti.

“SİGARA İÇEN ÖĞRENCİLERİ ÖLDÜRMEYİ DÜŞÜNDÜM”

Olaydan sonra Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olan M.K., yurtta zaman zaman kapalı alanlarda sigara içildiğini, yemeklerin dökülüp israf edildiğini ve kurallara uyulmadığını anlattı. Bu durumun canını çok sıktığını söyleyen M.K., “Zaman zaman yurtta sigara içen öğrencilerden ya da yemek dökenlerden birisini öldürme düşüncesi aklıma geliyordu, ancak daha sonra bunun yanlış olduğunu düşünerek vazgeçiyordum. Olay günü de önce çarşıya çıkıp iki tane bıçak aldım. Bıçakları yurttaki dolabımda sakladım” dedi.

“NAMAZ  KILARKEN, ONU ÖLDÜRMEK AKLIMA GELDİ”

Maktule önce sigara içip içmediğini sorduğunu anlatan M.K., “Yurtta temizlik işlerini yapan maktul ile karşılaştık. Kendisiyle konuşurken sigara içip içmediğini sordum. O da ara sıra kullandığını söyledi. Bu şekilde bir cevap alınca onu cezalandırmak istedim. Televizyon izlemek için odasının anahtarını aldım. Yanımda taşıdığım bıçakları da odasına sakladım. Bu sırada namaz kılmak için mescide gittim. Namaz kılarken, sigara içtiği için tekrar onu öldürmek aklıma geldi. Daha sonra İbrahim kapıyı açamayınca beni aradı. Olay anında odada bulunan çekici alarak maktulün kafasına vurdum. Maktul, sendeleyip yere düştü. Yerdeyken çekiçle kafasına bir kez daha vurdum. Daha sonra odaya sakladığım bıçakları aldım. Kış olduğu için üzerimde taşıdığım eldivenleri giydim. Daha sonra da İbrahim’in boğazını kestim. Odanın kapısını kilitleyip polise teslim oldum. Yaptıklarımdan çok pişmanım. Bu olaydan sonra tövbe ettim. Verilecek cezaya da razıyım” diye konuştu.

AKIL SAĞLIĞININ TESPİTİNE KARAR VERİLDİ

Yurtta kalan diğer öğrencileri de şahit olarak dinleyen mahkeme, sanık M.K.’nın Adli Tıp İhtisas Kurulu’na sevk edilerek akıl hastalığının tespitine karar verdi.

Sanığın avukatı Tuğba Karaca, müvekkilinin psikolojik sorunlarının bulunduğunu ve bu yüzden olayı soğukkanlılıkla anlattığını belirterek, “M.K. henüz bir çocuk. Savcılık aşamasında psikolojik sorunlarının olduğuna dair uzman görüşü var. Ben de bu yüzden müvekkilimin Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini istedim. Mahkeme de bu talebimizi kabul etti. Olayda herhangi bir taciz durumu söz konusu değildir. Cinayet, tamamen psikolojik sebeplere dolayı yaşanmış bir olay” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19