KAN KARDEŞLİĞİNE DAVET

KAN KARDEŞLİĞİNE DAVET

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kan kardeşim olur musun?” sloganlı kan bağışı kampanyası başlattı.

 

 

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Hemofili ve Talasemi Derneği’ne bir yönetim binası kazandırırken, tedavisi sadece kan olan bu hastalıklarla mücadele için ‘Kan kardeşim olur musun? adı altında kan bağışı kampanyası başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında ‘insan odaklı’ sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini belirterek, “İnsanımızın dertleriyle dertlenmek, yaralarına merhem olmak en önemli görevimiz” dedi.

 

TEDAVİ KISITLI İMKÂNLARLA YAPILIYORDU

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, sosyal sorumluluk projelerini de hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hemofili ve talasemi hastalarının sorunlarına çözüm üretmek amacıyla bir yıl önce kurulan HETADER’e de bir dernek binası kazandırdı. Bugüne kadar sosyal etkinliklerini farklı hastanelerde kısıtlı imkânlarla sürdürmek sorunda kalan HETADER’in Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki dernek binasının açılışı ve ‘Kan kardeşim olur musun?’ kampanyasının başlangıcı için düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Kuma Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, dernek yöneticileri ile hasta ve hasta yakınları katıldı.

 

YARALARA MERHEM OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tüm belediyecilik hizmetlerinin temelde insan odaklı olduğunu belirterek, altyapı, ulaşım gibi rutin hizmetlerin yanında sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini kaydetti. Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye partneri olan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin başkanlığını da üstlendiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Bu nedenle sağlık alanında yapılacak yatırım ve çalışmalarda da Bursa örnek olmalı. Halkımızın dertleriyle dertlenmek, yaralarına merhem olmak en öncelikli görevimiz. Bu doğrultuda hemofili ve talasemi hastalarına hem şifa hem psikolojik destek sağlayacak olan HETADER’in faaliyetlerini önemsiyoruz. Dernek binasının hem hastalarımıza hem dernek yöneticilerine hayırlı olmasını diyorum” dedi.

 

KAN OLMAZSA YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR ÖNEMİ OLMAZ

Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da özellikle bu iki hastalıkta kan bağışının olmazsa olmaz olduğunu belirterek, hizmete açılan dernek binasının devlet, millet, yerel yönetim ve sivil toplum işbirliğinin en önemli göstergesi olduğunu kaydetti. Günümüz teknolojisinde üretilemeyen tek şeyin kan olduğunu ifade eden Müftüoğlu, “Bu hastalıklarla mücadele konusunda önemli çalışmalar hayata geçiriliyor. Ancak kan olmazsa yapılan çalışmaların hiçbir anlamı yok. Bu nedenle yaşarken, yaşatmak isteyenleri bu kampanyaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

SORUNUN ÇÖZÜMÜ BÜYÜKŞEHİR’DEN GELDİ

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ ise yaklaşık 1 yıl öce Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ndeki doktor ve yöneticilerin girişimiyle kurulan HETADER’in çok önemli çalışmaları hayata geçirdiğini söyledi. Bu güne kadar çalışmalarını farklı hastanelerde kısıtlı imkanlarla sürdüren derneğin en önemli sıkıntısının kendine ait bir yeri olmaması olduğunu ifade eden Baştuğ, bu sorunun da Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çözüme kavuşturulduğunu kaydetti.

 

HETADER’DEN ALTEPE’YE TEŞEKKÜR

HETADER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elif Güler Kazancı da dernek binasının yanı sıra bugüne kadar kendilerine her zaman önemli destekler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04