www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kandil Dolu Dolu Kutlanacak

Kandil Dolu Dolu Kutlanacak

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Mevlid Kandili münasebetiyle İnegöl´de 29 Kasım-03 Aralık arasında çeşitli programlar gerçekleştireceklerini belirterek, tüm ilçe halkını bu programlara katılmaya davet etti.

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlenecek programlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

MEVLİD KANDİLİ DOLU GEÇECEK

Konu ile ilgili konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ?2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 14-20 Nisan tarihleri arasında Hz. Peygamber ve Güven Toplumu temasıyla gerçekleştirilmişti. Kutlu Doğum Haftasının 2018 yılında hicri takvime göre kutlanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bundan sonra artık miladi takvime göre değil hicri takvime göre kutlanacaktır. 29 Kasım 2017 tarihinde idrak edilecek Mevlid Kandilini daha etkili bir şekilde kutlanması amacıyla Başkanlığımızca ülke genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Bu yıl itibariyle Mevlid Kandili münasebetiyle 29 Kasım 2017 Çarşamba gününü 30 Kasım 2017 Perşembe gününe bağlayan gece tüm camilerde Kur´an-ı Kerim ve Mevlid programı hazırlanmış, inşallah bu okunan Kur´an-ı Kerimlerin bütün enbiyanın, evliyanın, şühedanın, gazilerimizin ve geçmişlerimizin ruhuna ithaf edilmesi düşünülmüştür. Yine 29 Kasım-03 Aralık 2017 tarihleri arasında üniversitelerde, KYK´larda, cezaevlerinde, sosyal hizmet kurumlarında, mülteci kamplarında, kültür merkezlerinde paneller, konferanslar ve değişik etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bu tarihler arasında yapılacak vaaz ve hutbelerde de Hz. Peygamberin örnek kişiliği işlenecek ve inşallah 02-03 Aralık tarihleri arasında il ve ilçelerimizde, camilerimizde sabah namazı buluşması gerçekleştirilecektir. Kur´an-ı Kerim ziyafet programları faaliyet olarak ortaya konacak. Toplumumuzun Peygamberimizi tanıma, anlama ve hayatını onunla anlamlandırması adına Efendimiz toplumun her kesimine tanıtılmaya çalışılacaktır. Bu konuda ana alt başlıklarımızen güzel örnek Hz. Peygamber, en güzel davetçi ve rehber Hz. Peygamber, kulluk örneğimiz Hz. Peygamber, yaşayan Kur´an olarak Hz. Peygamber, eş ve baba olarak Hz. Peygamber, arkadaş olarak Hz. Peygamber, yetim ve mazlumlara sığınak olarak Hz. Peygamber? Bu alt başlıklarda Peygamber Efendimiz toplumumuza, insanımıza tanıtılmaya gayret edilecektir.?

GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROGRAMLAR

?İlçe Müftülüğümüz olarak yapacağımız programlardan bir kaçını da paylaşmak istiyorum; tüm camilerimizde Kur´an ve mevlid programları icra edilecek. Üniversitemizde, fakültemizde serbest mikrofon isimli bir program gerçekleştirilerek bu programda tüm bürokratlarımız, eğitim elemanlarımız, idarecilerimiz ve talebelerimizin gözünde Hz. Peygamberi tanımaya, anlamaya, anlamlandırmaya çalışacağız hayatımızı? Yine KYK´da bir programımız olacak. Orada vaizelerimiz ve Kur´an Kursu hocalarımızla orada bulunan rehberlik hocamız birliğinde evlatlarımıza Hz. Peygamberi tanıtacağız. Bu programlarda irmik helvası ikramımız olacak, hediyelerimiz olacak hem de ziyaretlerimiz olacak. Sabah namazı buluşmasının yanında sevgi evleri, huzurevi ziyareti ile de programlarımız gerçekleşmiş olacak. Mübarek Mevlid Kandilinin tüm İnegöl´e, memleketimize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19