www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kandil geleneği sürüyor

Kandil geleneği sürüyor

İnegöl Belediyesi, her kandilde gerçekleştirdiği helva ikramı geleneğini Regaip Kandili gecesinde de sürdürdü.

Kandil gecelerinde İnegöl´ün vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen İnegöl Belediyesi´nin helva ikramları, dün akşam idrak ettiğimiz Regaip Kandilinde de sürdü. 2 farklı camide gerçekleştirilen helva ikramlarında 2000 kişilik helva dağıtıldı.

Başkan Vatandaşlara Helva İkram Etti

Erenler Camiinde gerçekleştirilen helva ikramına Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyeleri katıldı. Alanyurt Esentepe Camide gerçekleştirilen helva ikramına ise Belediye Başkanvekili Turgay Yel ve AK Partili yöneticiler katıldı. Başkan Alper Taban, Başkanvekili Turgay Yel helva ikramları sırasında kazanın başına geçerek vatandaşlara helva ikram etti.

?İlçe halkının mübarek 3 ayları ve kandillerini kutluyorum?

İkramların ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bu akşam Erenler camiinde mahalle sakinlerimizle, teşkilatımızla, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla Regaip kandilimizi kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Camii cemaatimizle hasbihal ederken, aynı zamanda onlara helva ikramında bulunuyoruz. Kandilin ruhuna yakışır şekilde ibadetlerimizi ve dualarımızı yaptık. Bu akşam Regaip kandilimizi idrak ederken, aynı zamanda üç ayların başlangıcı. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızın Regaip kandilini ve üç ayların başlangıcını kutluyorum. İnşallah Recep, Şaban ve Ramazan aylarını idrak ettikten sonra, Ramazan Bayramına erişeceğiz. Bu gecenin anlam ve önemine binaen hem Erenler Camimizde hem de Alanyurt Esentepe Camiimizde helva ikramlarında bulunup vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Ben bu mübarek gecenin Müslüman coğrafyalarda akan kan ve gözyaşının durmasına vesile olmasını yüce Allah´tan niyaz ediyorum. Beraberinde bu esenliğin devam etmesini diliyorum. Tüm ilçe halkının mübarek 3 ayları ve kandillerini kutluyorum? açıklamalarında bulundu.

Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19