www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAOS OLUR

KAOS OLUR

İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, kurbanda dişi hayvanlara getirilen kesim yasağının yanlış bir karar olduğunu ve kaosa yol açacağını öne sürdü.

İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, dişi hayvanların kurbanda kesilmesinin yasaklanmasına yönelik alınan karara tepki gösterdi.

GEÇ ALINMIŞ VE UYGUN OLMAYAN BİR KARAR

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, ?Geç kalınmış ve geç alınmış bir karar. Türkiye´de kurbancılık üzerine hayvancıyı da üzen kurban vecibesini yerine getirecek olan Müslüman kardeşlerimiz içinde alınan geç kalınmış bir karar. Bizler tabii ki Bakanlığımıza itirazlarımızı yaptık. Önerilerimizi sunduk. Bu beyanda Bakanlar Kurulunda da önceki gün bir değişiklik oldu. Yeni Bakanımız geldi kendisine başarılar diliyoruz, inşallah daha iyi olacağını ümit ediyoruz. Pazartesi günü nasip olursa Genel Müdürlükte merkez birliği olarak müsteşarımızdan alınmış randevumuz var. Gidip görüşeceğiz, bunun gevşetilmesini talep ettik. Elimizdeki dişi materyalin yeterli olmadığını, dışarıdan gelmesi gerektiğini bildiğimiz halde dişi kesimi yasaklanırsa daha büyük sıkıntılar doğar. Elimizde yeterli erkek danamız yok. Bugün et için bile yurtdışından ithal hayvan getiriyoruz. Bugün besi danası alıp besleyip yarın kasaba sevk etmek için vatandaştan talep topluyoruz. Çünkü yurtdışından 50 bin başlık kota aldık. Bakanlıkta vatandaştan talepleri toplayıp besi danası temin etmeye çalışıyoruz ki bu sıkıntı varken bu şekilde alınan geç bir karar. Hemen kurban bayramına 1,5 ay kala alınmış yanlış bir kararı tasnif etmiyoruz. Tabii ki yeni bakanımız geldi kendisiyle de görüşeceğiz. Salı veya Çarşamba günü sizlere de hayırlı bir bilgi vereceğim. Bu konu ile ilgili il,ilçe ve merkez birliklerimize hiçbir yazı daha gelmedi. Sadece Bakan beyin açıklaması var ?hayvan pazarına dişi hayvan girmeyecek´ dedi. İyi de neden girmeyecek dediğimizde, bir sürü kurumlar var, Türkiye´deki erkek dana bu kurumlara yetmez dedik. Dışarıdan ithal hayvan getireceğiz dediler. Bizim Türk insanımız dışarıdan gelen ithal hayvanı kurban etmez. Bunu defalarca söylüyoruz. Müslüman kardeşlerimiz kendi yetiştirilmiş olan, kendi bakılmış olan hayvanı bir iki lira fazlaya alır, vecibemi yerine getireyim diyerek alır. Bundan dolayı bu Kurban sıkıntı olacak. Alınmış olan bu karar fiyatları hemen yüzde 30 yükseltti. Bu yanlış bir karar ve yanlış bir uygulama. Ben Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş´a şunu da ilettim; hayvan pazarı için ihale yapıldı, vatandaşımızın elinde dişi düve var. 300-500 tane dişi düve almış insanlarımız var, ne olacak bu hayvanlar? Herkes rapor tutturacak, damızlığa uygun vasfı bulunmamaktır diyecek kesecek, ya da insanlar devletin mezbahalarında değil de milletin avlusunda,bahçesinde kesecek gizli saklı. Bu uygulamanın bu yüzden mümkünatı yok. Kimse buna uymaz. Çok büyük kaos olur. Bunu inşallah Bakanlığımızda görüşeceğiz ve sizlere önümüzdeki hafta içinde güzel bir haber vereceğimi ümit ediyorum. Bu alınan kararın geç olduğunu ve uygun olmadığını tekrar ifade ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36