www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAPALI PAZARYERİ İSTİYORUZ

KAPALI PAZARYERİ İSTİYORUZ

Yıllardır İlçe halkına yağmur çamur demeden hizmet veren pazarcı esnafı, artık kapalı pazaryerlerinde hizmet vermek istiyor.

İnegöl Sebze, Meyve ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, pazarcı esnafının artık kapalı pazaryerlerinde hizmet vermek istediğini söyledi.

KAPALI PAZAR İSTİYORUZ

Pazartesi pazarına kapalı pazaryeri yapılmasını isteyen Durgut, ?Esnaflarımız açık pazarda sıkıntı yaşıyorlar. Yaz ve kış dışarda olmamız nedeniyle esnaflarımız mağdur. Kışın zaten kar ve soğuk var. Yazında güneş hem esnafımızı hem de ürünlerimizi etkiliyoruz. Bugün aşırı rüzgâr ve yağmur var. Esnaflarımızın ve halkımızın mağdur olmaması için yetkililerden Pazartesi pazarının da kapalı bir mekâna dönüştürülmesini istiyoruz? dedi.

FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK YOK

Pazar fiyatlarınıda değerlendiren İnegöl Sebze, Meyve ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, ?Sebze fiyatlarında hiçbir değişiklik yok. Ramazan başından bu yana yükselme olmadı. Tarla sebzeleri pazara düşmeye başladı ama fiyatlarda bir değişiklik yok. Yaşanan yağışlar ilçemizdeki meyveleri çok etkiledi ama henüz fiyatları pazara yansımadı. Kirazlar yağışlardan dolayı tamamen bitti, dolu parçaladı. İyi kiraz kalmadı. Şeftalide de bölge bölge doludan zararlar oluştu. İlerleyen günlerde şeftali pazara düşmeye başladığında iyi-kötü şeftali görülecek, fiyatlarda dengesizlik yaşanacak.?

FASULYE PAZARIN KRALI OLDU

?Pazarın en pahalı ürünü 4-5 lirayla fasulye. Onu domlalık biber takip ediyor. Geriye kalan ürünler 1-2 lira arasında değişiyor. Sebze fiyatları genel olarak uygun seviyelerde dolanıyor? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71