www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAPALI YOL KALMADI

KAPALI YOL KALMADI

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan çalışmalar sonucunda kapalı mahalle yolunun kalmadığını ve hayatı normalleştirme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle 60 köy (mahalle)yolu ulaşıma kapanmış bir çok yerleşim yerinde elektrik ve su kesintileri yaşanmıştı.

 İnegöl Belediyesi`ne bağlı ekiplerin bir haftadır hayatı normale döndürmek için çalıştığını kaydeden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açık olmayan köy yolunun kalmadığını belirterek, "Şehir merkezinde her taraf açık. Bir taraftan hayat normale dönerken bir taraftan da aşırı kar yağışı bekleniyor. O yüzden bugün kaldırımlarda dâhil tuzlama yapıyoruz. Elektrik ile alakalı merkezi Cuma akşamı halletmişlerdi. Haftasonu da köylerdeki sorunlar çözüldü. Şuan elektriği olmayan köy yok. Sadece alçak gerilim hattı ile alakalı bazı sıkıntılar var. Mesela Çitlinin yarısında vardı yarısında yoktu. 1-2 tane köyde bazı aksaklıklar var diğerlerinde bir problem kalmadı. Açık olmayan köy yolu da yok. 5 tane ekip hazırda bekliyor. Çok daha büyük bir kar yağışı bekleniyor. Hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz.

 400 BİN TL`LİK ZARAR VAR

Kar yağışı nedeniyle çatısı çöken pazaryerinde esnafın zarar gördüğünü kaydeden Aktaş, "Pazar yerindeki hasarı ürün olarak söylüyorsak 300-400 bini geçeceğini düşünmüyorum. 1 milyon rakamı telaffuz ediliyor öyle bir şey yok. Çatıyı zaten Büyükşehir’e yaptıracağız. O yapılacak çatı sistemine bağlı, 700-800 bin TL de olabilir 1 milyon TL de olabilir."dedi.

 "MÜTEAHHİTLER PROJE GETİRMELİ"

Müteahhitler Derneği’nden yapılan teklifi değerlendiren Aktaş, “Bana böyle bir teklif gelmedi. Teklif varsa teklifi getirsinler. Müteahhitler Derneği’nin ortak başka bir çalışması var mı? Yok. Onlar sadece dernek çatısı altında beraberler. Herkes ticarette müstakil. Üstüne evler yapalım, dükkânlar yapılım, konut yapalım gibi bir şey söylemişler. Varsa böyle bir teklif getirsinler, konuşalım değerlendirelim. Ne kadar cazip olur bilemem. Biz ihale usulü iş yapıyoruz. Ona bakarsanız Katlı Otopark ve iş hanı da yaptık. Şartnameyi onlara da gönderdim. Ondan istifade edebilirdiniz. Sapla samanı ayırmak lazım. Müteahhitler Derneği olarak bir dernek var, ama onlar bir sivil toplum kuruluşu olarak bir araya gelmişler. Müstakil anlamda hepsinin ayrı ayrı işletmeleri var. Müteahhitler Derneği olarak böyle ortak bir şey yapmışlar mı? Ben bilmiyorum. Beni Almanya’ya 5 günlüğüne fuara götürmek istiyorlar. Ben 5 gün kalamam. 2 günlük gidebilirim. Çatıyı kendileri yapmayı söylememişlerdir. Ben bir an evvel hayatı normale çevirmeye çalışıyorum. Bir projeleri varsa getirirler konuşuruz."dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19