KAR LASTİĞİ TAKMAYANA GEÇİT YOK

KAR LASTİĞİ TAKMAYANA GEÇİT YOK

Son dönemlerde meydana gelen otobüs kazalarının ardından emniyet kar lastiği denetimlerini arttırdı. Dün Bölge Trafik ekipleri Bursa-Ankara karayolunda tüm otobüsleri durdurup tek tek lastikleri kontrol etti.

Son günlerde Kayseri’de 21, Sivas’ta ise 9 kişinin hayatına mal olan otobüs kazaları sonrası kar lastiği denetimleri sıklaştırıldı. Bölge Trafik ekipleri farklı saatlerde İnegöl’ün giriş ve çıkışlarında Bursa-Ankara karayolundan geçen tüm otobüsleri tek tek durdurup lastikleri kontrol etti. Ekipler, kar lastiği olmayan araçlara para cezası kesti.

LASTİKLERİN 0,3 MİLİMİN ALTINDA OLMAMASINA DİKKAT EDİLİYOR

Dün sabah saatlerinde başlayan denetimler, aralıklarla farklı noktalarda akşam saatlerine kadar devam etti. Çok sayıda otobüsün kontrol edildiği denetimde, ekipler lastiklerin 0,3 milimin altında olmamasına dikkat ediyor.

Nil kafe önünde yapılan denetimlerde sadece kar lastikleri değil, otobüslerin takografları da kontrol edildi. Güvenli yolculuk için emniyet yaptığı denetimlerle önlem almaya çalışsa da, ayrıca denetimler sırasında sürücüler de dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07