KARA KIŞ ETKİSİNİ GÖSTERDİ

KARA KIŞ ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Hafta sonu etkisini gösteren kar yağışı, Mezitler ve Domaniç yollarında trafiği durma noktasına getirdi.

Yağan aşırı kar yağışının ardından gözler Bursa Ankara Karayolu Mezitler Bölgesi ve İnegöl- Domaniç Karayolu´na döndü. Önceki gün ki verilerden edinilen bilgilere göre Domaniç yolu tamamen ulaşıma kapanırken, Bursa Ankara Karayolu Mezitler Bölgesi´nde ise ulaşım normal seyrinde devam ediyor.

Mezitler bölgesinde devam eden yağış nedeni ile kar küreme araçları aralıksız kar küremeye devam ediyor. Tuzlama çalışmaları ise küreme çalışmaları öncesi yapılırken, trafikte herhangi bir sıkının yaşanmadığı görüldü. Ağır tonajlı araçların hız seviyesini düşürdüğü Bursa Ankara Karayolu Mezitler bölgesinde, çoğu özel aracın zincir takmasına bile gerek kalmadığı görüldü.

Bursa Ankara Karayolu Mezitler bölgesi bazı noktalarında çift şeritli yolun tek şeride düştüğü görülürken, çalışmaların ardından tek şeritli bölgeler normale döndü. Kara Yolları Ekipleri tedbirlerini arttırırken,  havanın durumuna göre çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.

DOMANİÇ YOLU KAPANDI

Rakımın yüksek olduğu bölgelerden biri olan Domaniç´te kar ulaşımı olumsuz etkiledi. İnegöl Domaniç arasında önceki gün yoğun kar yağışı nedeni ile yol ulaşıma kapandı.

Kış aylarında bir çok kez kapanması nedeni ile vatandaşların tedbirli davrandığı İnegöl Domaniç Kara Yolu´nda bazı araçlar yolun kapanabilecek noktaya gelmesi ile geri dönüş yaptı.

Jandarma Ekipleri ve yolun açılması için güzergah üzerinde çalışan ekipler, sürücülere uyarılarda bulunarak yol açılana kadar bu yolun kullanılmamasının daha iyi bir tercih olacağı hususunda uyarıyor.

 

HABER: Osman Gürbaş



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07