KARA KIŞ MEZİTLERİ FELÇ ETTİ

KARA KIŞ MEZİTLERİ FELÇ ETTİ

Kara kış Mezitler’i felç etti. Yoğun kar yağışı nedeni ile çok sayıda köy yolu kapanırken, 5 kilometrelik TIR konvoyuna geçit verilmedi.

Yoğun kar yağışı ve tipi karayolu ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Mezitler Mevkii’nde yoğun kar yağışı ve tipinin yanı sıra zincirsiz araçların kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Karayolunda 5 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, TIR ve kamyonların yola çıkışına izin verilmiyor. Karayolları 14’üncü Bölge Müdürlüğü’ne ait 6 ekip yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Kapanan çok sayıda köy yolunun açılması için de il den takviye ekip geldi. Dün akşam 45 köy yolunun kapalı olduğu ve yapılan çalışmayla bazılarının açıldığı öğrenilirken, 17 köy yolunun yeniden kapandığı kaydedildi.

5 Kilometrelik TIR Konvoyu Bekletiliyor

Yoğun kar yağışının esir aldığı Mezitler bölgesine giderek incelemelerde bulunan ilçe Kaymakamı Durmuş Gencer, “Orada kontrollü olarak yoğun bir çalışma var. Büyük TIR’lar zaman zaman bekletiliyor. Birkaç tane kayan araç var, onlar için kurtarıcı bekleniyor. Daha sonra yol açılacak ve araçlar devam edecek. Ancak dün akşamdan beri Tahtököprü’den sonraki Domaniç yolu kapalı. Orayı da açacağız, ancak yukarıda fırtına olduğu söylendi. Fırtına diner dinmez orasıyla ilgili de çalışmalar başlayacak. Köylerimizin büyük bir kısmının da yolu kapandı. Özellikle dağ köylerimiz, yamaç köylerimiz yoğun kar nedeni ile ulaşıma kapandı. Orada da biraz ilden takviye aldık 3 greyder 1 kamyonla köylerimizde de çalışmalar devam ediyor. Ama yağışta devam ediyor. Dün yolunu açtığımız köylerimiz vardı ama yağış devam ettiği için yeniden kapandı” dedi.

50 TIR Yolda Bekletiliyor

Acil durumları olan köylere öncelik verdiklerini kaydeden Gencer, “Eğer yolu kapalı köylerin acil durumları, özel durumları varsa bunlara öncelik veriyoruz, bunun haricinde grup köylere öncelik veriliyor. Hava -2 derece. Akşam da muhtemelen buzlanma yapar. Şu anda çalışma arkadaşlarımızın yoğun uğraşları ile sürüyor. Küçük araçlara zincirsiz müsaade edilmiyor. Kayan araçlar kaldırıldığında zincirsiz de geçişe izin verilir herhalde. Tabi orada bir 40–50 tane TIR bekletiliyor. Ancak otobüsler ve diğer kamyonların geçişine izin veriliyor” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07