www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Karadağlı Öğrencilerden İnegöl´e Ziyaret

Karadağlı Öğrencilerden İnegöl´e Ziyaret

Prof. Dr. Selçuk Yakşi Ortaokulu,?Kardeş Okul? projesi kapsamında Karadağ ülkesinin Rozaje Kenti 25 Mayıs Ortaokulu öğrencilerini ağırlıyor. İnegöl´de çeşitli protokol ziyaretleri gerçekleştiren heyet, akabinde şehrin tarihi bölgelerine ziyaretlerde bulun

26 öğrenci, 8 öğretmen ile birlikte İnegöl´e gelen heyet Prof. Selçuk Yakşi Ortaokulu yönetimi tarafından karşılandı. Heyet, ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´ı makamında ziyaret ettiler. Samimi ortamda geçen ziyarette Bilican, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

İADE-İ ZİYARETTE BULUNULACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?Misafirlerimiz Karadağ ülkesinin Rozaje ilinin 25 Mayıs Ortaokulunun öğrencileridir. Prof. Dr. Selçuk Yakşi Ortaokulumuzla kardeş okul projesi kapsamında Bakanlık onayıyla 1 haftalık değişim ziyaretinde bulundular. Ziyarette 8 okul müdürü ve diğer idareci öğretmenlerle birlikte 26 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz okul müdürümüz yönetiminde buradaki öğrencilerimizin evlerinde aileler tarafından misafir edildiler. Okulumuz tarafından bilgi paylaşımlarında bulunuldu. 1 haftalık program içerisinde burada bir takım yerler ziyaret ediliyor. Bu kapsamda bizlere ziyarete geldiler, kendilerini ağırladık. Bu tür ziyaretlerden memnun oluyoruz. Orası bizim gönül dünyamız. Balkanlar bizim kardeşlerimizdir. Her şeyiyle onların yanındayız. Bu kapsamda hem kardeşliğimizin daha iyi pekişmesi, gönül bağlarının daha da kuvvetlenmesi için okullarımız oradaki kardeşlerine gidiyorlar. Kültürlerimizde pek bir farklılık yok, misafirlerimiz de Müslümanlar. Gelip burada gezdiler, bizim öğrencilerimiz de oraya gidip gezecekler. Eğitim öğretime katkı olması açısından güzel örnekleri paylaşma adına bu tür bir faaliyet gerçekleştirildi. Bugünkü projenin amacı da budur. Biz de bu şekilde misafir ettik. Misafirlerimize ufak hediye takdiminde bulundum? dedi.

Heyet ikinci ziyaretini Kaymakam Şükrü Görücü´ye yaptılar. Ziyarette konuşan Kaymakam Şükrü Görücü, ?Öğrencilerimizi ilçemizden misafir etmekten onur duyuyoruz. Ülkelerimiz arasında tarihi bağlar var, orada geçmişin izleri var. Hala devam eden bu tip ilişkiler saygı, sevgi, kardeşlik bağlarını daha da güçlendirecektir. Her iki okul müdürümüze, Milli Eğitimimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.

Heyet daha sonra İnegöl´ün tarihi ile alakalı bilgi almak için Kent müzesi ve Mobilya müzesine giderek incelemelerde bulundular. 5 gün sürecek proje kapsamında Karadağ´lı öğrenciler, Oylat, mobilya gibi değerlerimiz ile İshakpaşa gibi tarihi değerlerimizi de ziyaret edecekler.

Prof. Selçuk Yakşi Ortaokulu öğrencileri, Nisan ayında ise Karadağ´a giderek iade-i ziyarette bulunacaklar.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87