KARAR AÇIKLANDI ORTALIK KARIŞTI

KARAR AÇIKLANDI ORTALIK KARIŞTI

2015 yılında Bursa Tophane Meydanı´nda yaşanan cinayete karışan baba ve oğlunun cezaları açıklandı. Kararın ardından silahlar konuştu, iki kişi yaralandı.

Alanyurt yolu üzerinde yaşanan silahlı saldırı olayında karı kocanın yaralanmasına sebep olan kurşunların, işyeri sahibinin kendi silahından çıktığı öğrenildi. Olayla ilgili ayrıntılar da netleşmeye başladı.

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI ALDI

2 kişinin ayağından yaralanmasına sebep olan olay, 6 ay önce Bursa Tophane Meydanı´nda yaşanan cinayet olayının karar mahkemesine dayanıyor. Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi´nde, 6 ay önce Tophane Meydanı´nda Tacettin Başoral´ı öldürdükleri iddiasıyla haklarında ´adam öldürmek´ suçundan dava açılan İnegöl Yeni Mahalle Muhtarı Riyadettin Serbest ve oğlu Erkan Serbest, önceki gün son defa hâkim önüne çıkmıştı. Karar mahkemesinde olay sırasında senedi yırtan AbdulhakimY.´ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme sonrası adliye önünde de arbede yaşandı.

TACİZ ATEŞİ AÇTILAR

İddiaya göre dün Alanyurt bölgesinde yaşanan silahlı yaralama olayının sebebi de bu olaya bağlantılı. Edinilen bilgiye göre, Alanyurt yolu üzerinde bulunan bir kebapçıda yaşanan silahlı saldırıda, işyerine kimliği belirsiz kişilerce taciz ateşi açıldı. İşyerinin kurşunlandığını gören Abdülhakim Y., yanında bulunan silahını çıkarıp karşılık vermek istedi. Abdülhakim Y., bu sırada silahın yanlışlıkla ateş alması sonucu kendisini ve işyerinde bulunan eşini ayağından vurdu. Silah seslerini duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda Emniyet ekibi ile sağlık ekibi sevk edildi. İşyeri önünde taraflar arasında da tartışma ve arbede yaşandı. Yaralı karı koca olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı´nda görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünekaldırılarak tedavi altına alındılar.

 

Olayla ilgili tahkikat sürüyor.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00