www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Karar var uyan yok

Karar var uyan yok

Kemalpaşa Mahallesi Yeni Çayır Caddesi Seyhan Sokak üzerinde yapılan kaçak yapının, encümen kararına rağmen bir yıldır yıkılmaması vatandaşın tepkisine neden oldu.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın hassas olduğu ve üzerinde sıkça durduğu kaçak yapılara yönelik başlatmış olduğu mücadele gündemden düşmezken, 2018 Yılında Kemalpaşa Mahallesi’nde bir arsada kaçak olarak yapımına başlanan ve depo olarak yaptırılan kaçak yapı Mahalle sakinleri tarafından İnegöl Belediyesi Fen işleri müdürlüğüne, Bursa Büyükşehir Belediyesine ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’na yapılan şikayetler sonucu yapılan incelemeler neticesinde kaçak olduğu ve yıkımının İnegöl Belediyesi tarafından yapılmasına karar verildi. Mahalle sakinleri, yapılan kaçak yapının ne zaman yıkılacağını sorduklarında, yetkililerin herhangi bir cevap alamadıklarını ve sürekli Bursa Büyükşehir Belediyesine yönlendirildiklerini belirttiler.

YIKIM KARARINA UYULMUYOR

Konu ile alakalı açıklama yapan Mahalle sakinlerinden ve yapılan kaçak yapı yüzünden mağdur olan Zacit Şahin, Ellerinde bu yapının kaçak olduğuna dair çeşitli belgelerin olduğunu belirterek; “Belediyeye şikayette bulunduk ve belediyeden bir hafta kadar sürede Zabıta falan gelip yapılan kaçak inşaata müdahale etmedi. 2018 yılında bu kaçak inşaatı imar affına sokmuşlar ve bizi Bursa büyük şehir belediyesine yönlendirdiler. Bursa’ya bildirdikten sonra Zabıtalar geldi ve inşaatı durdurdu. Bizim elimizde bu inşaatın kaçak olduğuna ve yıkım kararı alındığına dair birçok belge var. Bu kaçak inşaatın Ak Parti İlçe başkanı Mustafa Ersan ile bağlantısı olduğu için kimse bu konuda yardımcı olmuyor. Sürekli bizi farklı mecralara yönlendirerek zaman kaybettiriyorlar. Yer başkasına ait ama burasını yapan İlçe başkanı bu yüzden de kimse yıkamıyor. Gidiyor garibanın tarlasındaki bağ evini yıkıyor. Gelip bunu burada yıkan yok. Bir seneden beridir burası yıkım kararı alınmış olmasına rağmen bu şekilde duruyor. Bu inşaatın çatısından gelen su giderleri olduğu gibi benim ve komşularımın duvarlarına zarar veriyor. Yan tarafta bulunan kömürlüklerimizin içerisi su yüzünden gölet gibi oldu içerisine hiç bir şey koyamıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Sizin gücünüz sadece gariplere, yoksullara mı geçiyor, bizim elimizde burada bir dünya belge var. İlçe encümen heyeti, Bursa büyük şehir belediyesi, Çevre şehircilik bakanlığı bu yapının kaçak olduğunu söylüyor ve yıkılması için İnegöl Belediyesine yetki veriyor ama İnegöl Belediyesi sırf Ak Parti İlçe Başkanının bağlantısı olduğu için bu kaçak yapıyı yıkmıyor.” Şeklinde konuştu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00