Karayolunda ölümlü kaza

Karayolunda ölümlü kaza

Bursa-Ankara Karayolu üzeri Rüştiye Mahallesi mevkiindeaşırı sürat ve yağış nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, önünde seyreden yolcu otobüsüne çarptı. Meydana gelen kazada özel otomobil sürücüsü ölürken, 1 kişi de ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Bursa-Ankara Karayolu üzerinde Ankara istikametinden Bursa istikametine doğru seyir halinde olan Ergün Ş. idaresindeki 26 US 695 plakalı hafif ticari araç, Rüştiye Mahallesi mevkiinde direksiyon hâkimiyetinin kaybolması sonucu bariyerlere çarparak yola savruldu. Kaza sonucu yolun ortasından kalan aracın arkasında seyir halinde olan Bekir G. idaresindeki 16 RH 8946 plakalı yolcu otobüsü, Ergün Ş. idaresindeki araca çarpmamak için fren yaptı. Bu sırada otobüsün arkasında seyir halinde olan 45 yaşındaki Ercan Mutlu idaresindeki 26 UE 283 plakalı özel otomobil, direksiyon hâkimiyetini kaybederek yolcu otobüsüne arkadan çarptı.

Kaza sonucu ağır yaralanan otomobil sürücüsü Ercan Mutlu ile eşi Nursel Mutlu otomobil içerisinde sıkıştılar. Yaralılara ilk müdahaleyi otobüsün içindeki vatandaşlar yaptılar.İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı´nda görevli sağlık ekipleri ile itfaiye ekipleri, sıkışan yaralıları otomobilin içinden çıkarırken, yaralılar ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne kaldırıldılar. Sürücü Ercan Mutlu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamazken, ağır yaralanan eşi Nursel Mutlu ise tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili tahkikat sürüyor.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07