www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kardeş şehire ziyaret

Kardeş şehire ziyaret

İnegöl Belediyesinin kardeş şehri olan Rustavi´nin 70. kuruluş yılı etkinlikleri ve Festivaline İnegöl delegasyonu katılım gösterdi.

20-22 Eylül tarihleri arasında Gürcistan´ın önemli kentlerinden Rustavi şehrinin 70. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri ve bu kapsamda gerçekleşen festivale İnegöl delegasyonu katılım gösterdi. Kutlamalarda İnegöl Belediye Başkanlığı adına Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi aynı zamanda İnegöl Belediye Meclis Üyesi olan Nedim Bayram, Belediye eski başkanlarından Cemal Arık, Ak Parti İlçe yöneticisi Fatih Aydoğan, İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Nedim Sevim ile dernek eski başkanlarından Mehmet Nuri Tayyar ve dernek yöneticileri hazır bulundu.

 

RUSTAVİ BELEDİYE BAŞKANINDAN SICAK KARŞILAMA

Farklı ülkelerden 7 kardeş şehrinde hazır olduğu etkinliklerin ilk adresi Rustavi Belediyesi oldu. Misafirlerini samimi bir şekilde karşılayan Rustavi Belediye Başkanı IrakliTabagua, farklı ülkelerden gelen kardeş belediye delegasyonlarına sıcak bir karşılama da bulundu.

 

MECLİS ÜYESİ NEDİM BAYRAM İNEGÖL´Ü TANITTI

7 kardeş şehrin delegasyonlarının kendi şehirlerini tanıttıkları sunum bölümünde İnegöl´ü Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram tanıttı. İnegöl´ü A´dan Z´ye tanıtan Nedim Bayram, Rustavi Belediye Başkanına, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban´ın selamlarını iletirken, başkan Taban´ın da en yakın zamanda Rustavi´de bulunmak istediğini belirtti. Sunumların gerçekleşmesinden sonra, Rustavi Belediye Başkanı gelen kardeş belediye delegasyonlarına hediye takdiminde bulundu.

 

RUSTAVİ´NİN GEÇMİŞİNE YOLCULUĞA ÇIKTILAR

Rustavi´nin şehir meydanındaki taklarda asılı olan kardeş şehir bayraklarının ziyaret edilmesinden sonra, delegasyon üyeleri Arkeoloji Müzesini gezme fırsatı da buldu. Rustavi şehrinin tarihinde yolculuğa çıkılan ziyarette, kentin bugünlere gelinceye kadar geçirdiği evreler en ince ayrıntısına kadar anlatıldı.

 

TÜRKİYE EZGİLERİYLE KARŞILAMA

Rustavi şehrinin 70.kuruluş yıldönümü etkinlikleri şehir parkında, Rustavili çocukların her ülkenin folklor oyunlarını sergileyerek misafirleri karşılamaları karşısında, delegasyon üyeleri unutulmaz anlar yaşadı. Duygu dolu anların yaşandığı gösterilerde, ayrıca Gürcü eski kıyafetleriyle Rustavi´nin yöresel tanıtımı da gelen misafirlere yapıldı.

 

BÜYÜKELÇİ YAZGAN´I ZİYARET

Rustavi´de gerçekleşen etkinliklerin ikinci günüde şehir gezisi ve şehir meydanında kentin kuruluş hikayesinin anlatıldığı program gerçekleştirildi. Gürcistan´da iş dünyasında yer alan Türk iş adamlarıyla da bir dizi görüşmelerde bulunan Nedim Bayram başkanlığındaki İnegöl delegasyonu ayrıca Türkiye Büyükelçiliğini de ziyaret etme fırsatı buldu. Ziyarette büyükelçi Fatma Ceren Yazgan´a İnegöl´ü hatırlatacak hediyeler takdim edilirken, Nedim Bayram, büyükelçi Yazgan´ı İnegöl´de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtmeyi ihmal etmedi.

 

KÜLTÜR VE SPOR BAKAN YARDIMCISINI İNEGÖL´E DAVET ETTİLER

İnegöl delegasyonu Rustavi´nin 70. kuruluş yılı etkinlikleri ve Festivali için bulundukları Gürcistan´da son olarak Kültür ve Spor Bakanı yardımcısı MikhailGiorgadze´yi de ziyaret etme fırsatı buldu. İki ülke arasındaki ilişkilerin konuşulduğu ziyarette, bakan yardımcısına çeşitli hediyeler takdim edilirken, İnegöl ve Gürcistan arasındaki tarihi bağların daha da sağlamlaştırılması adına bir dizi önemli adımların atılması gerektiğine de vurgu yapıldı. İnegöl delegasyonu başkanı Nedim Bayram´ın değerli bakan yardımcısını İnegöl´de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtmesinden sonra, Kültür ve Spor Bakanı yardımcısı MikhailGiorgadze, en kısa zamanda İnegöl´e ziyaret etmeyi istediğini dile getirdi.

 

İnegöl ile Rustavi arasındaki kardeşlik bağlarının daha da artmasına vesile olan bu ziyaret sonrası, Nedim Bayram başkanlığındaki İnegöl delegasyonu, Rustavi Belediye Başkanı IrakliTabagua´nın İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban´a iletilmesi adına verdiği hediyeleri, Başkan Taban´a makamında takdim etti.

 

İNEGÖL DELEGASYONUNA TEŞEKKÜR

Hediyelerin takdim edilmesinden sonra konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?İnegöl Belediyesinin kardeş şehri olan Rustavi´nin 20-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen 70. kuruluş yılı etkinlikleri ve Festivaline meclis üyemiz Nedim bayram başkanlığındaki İnegöl delegasyonumuz katılım gösterdi. Delegasyonumuz çok verimli geçen dolu dolu bir ziyaret gerçekleştirdi. Nedim Bayram başta olmak üzere tüm delegasyonumuza huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İki kardeş belediye arasındaki ilişkilerin artmasına vesile olacak bu tür ziyaretlerin artması en büyük temennimiz. İnşallah bizlerde en kısa zamanda Rustavi´yi ziyaret ederiz. Son olarak Rustavi Belediye Başkanı IrakliTabagua´nın göndermiş olduğu hediyeleri şehrim adına alırken, kendilerine en içten kalbi duygularımla selamlarımı iletiyorum? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02