KARDEŞ OKULLARDAN ORTAK SERGİ

KARDEŞ OKULLARDAN ORTAK SERGİ

Yenice 19 Mayıs Ortaokulu ve Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu ortaklığında gerçekleştirilen Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar sergisi İnegöl AVM’de açıldı.

 

Yenice 19 Mayıs Ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencileri tarafından yapılan Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar eserleri dün İnegöl AVM Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen tören ile beğeniye sunuldu. Gerçekleştirilen açılışa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Yenice 19 Mayıs Ortaokulu müdürü Tayyip Ali Demir, Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hayrettin Doğan, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

KARDEŞ OKULUMUZ İLE BERABER ÇALIŞTIK

Açılış esnasında bir konuşma yapan Yenice 19 Mayıs Ortaokulu müdürü Tayyip Ali Demir, “2013-2014 eğitim öğretim yılı içerisinde okulumuz ile aynı bölgede kardeş okulumuz Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu ile beraber yıl içerisinde öğrencilerimizin Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar derslerinde yaptığı çalışmalar açmış olduğumuz ortak sergide görücüye çıktı. Okulumuz, 475 öğrencisiyle, 22 kadrolu öğretmeniyle eğitim öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz” dedi.

 

İNEGÖL EĞİTİMİNE KATKIDA BULUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

Sene sonu sergilerine katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hayrettin Doğan ise, “Okulumuz, yeni açılan bir okul. 8 ay önce eğitim öğretime başlamış ve kısa zamanda çeşitli sosyal faaliyetlerle İnegöl eğitimine katkıda bulunmaya çalışan bir okulumuz. Yılsonu sergimizi, kardeş okulumuzla beraber bugün AVM sergi salonunda açıyoruz. Sergide, çocukların yetenekleri ve el becerileri sergilenecek” şeklinde konuştu.

 

TABAN’DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Yeniceköy Mahallesinde bulunan ortaokulların sergisi için bir arada bulunduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Sergide okullarımız Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar derslerinde yaptığı çalışmaları sergileyecek. Ben emeği geçen öğrencilerimizi, onları eğiten öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZ, GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Son olarak söz alan Kaymakam Ali Akça ise, “İki okulumuzun Teknoloji Tasarım sergisinin açılışında bir aradayız. Ben burada birçok sergi açılışında bulundum ve her sergi açılışı heyecanlandırmıştır. Ancak bu sergi açılışındaki heyecanım daha fazla. Çünkü bu serginin öznesi ve uygulayıcısı çocuklarımız. Çocuklarımız, geleceğimizin teminatı. Ben bu vesile ile çocuklarımızı ve bu sergiye çocukları hazırlayan öğretmenlerimizi kutluyorum. Serginin konusu teknoloji ve tasarım. Tasarım, hayal etmektir. Teknoloji ise bilimleri yaratıcı zekâyla birleştiririz ve üretim sürecine katmanın bilginin adıdır. Bu bilgi uygulamaya geçtiğinde araç ve gereçlerin adı teknoloji olarak ifade edilir” açıklamalarında bulundu.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından yapılan kurdele kesimi ile sergi görücüye açıldı. Çocuklar tarafından yapılan birbirinden güzel eserler 20-22 Mayıs arası açık kalacak olan sergide İnegöl halkının beğenisine sunuldu.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24