www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KARİM RASHİD`E BEĞENDİREMEDİK GİTTİ

KARİM RASHİD`E BEĞENDİREMEDİK GİTTİ

Atölye İnegöl'ün açılışı için ilçemize gelen dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid, İnegöl Mobilyasını daha önce hiç duymadığını, atölye İnegöl`ün de beklentilerini karşılamadığını ifade etti.

 

İnegöl Mobilya Tasarım Merkezi'nin açılışına gelen dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid, açılışın ardından Starwood fabrikasının basın odasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

2. OSB'YE CAMİ YAPTIRACAK

2. OSB'de cami yaptıracağını ifade eden Rashid, Dün akşam yemekte böyle proje yapmayı istedim, Ahmet bey de duyurdu. İnegöl adına önemli olan bu cami üzerinde çalışacağım. 14 yıl önce İstanbul'u ziyaret ettiğimde Sultan Ahmet Camisini gördüm. Dünyada birçok cami gördüm ama diğerlerinden çok farklı, çok radikal bir yapısı var. Buraya da bir yapı olabilir İslâm'a olan saygımdan böyle bir şey düşünüyorum” dedi.

BEKLENTİMİ KARŞILAMADI

Atölye İnegöl'ün beklentilerini karşılamadığını ifade eden ünlü tasarımcı Karim Rashid, Burası çok geliştirici bir yer değil. Burası için beklentim yüksekti. Tasarımcıların çok rahat çalışabileceği bir yer sandım ama gri yerler. Konseptleri geliştirmek lazım, yeni tasarımlara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

ORJİNAL BİR ÇALIŞMA GÖRMEK ZOR

İnegöl mobilyasını daha önce duymadığını ama tasarımların birbirine çok benzediğini belirten Karim Rashid, Tasarım merkezinde katalogları incelerim, hepsi birbirinin kopyası, orijinal bir çalışma görmek çok zor. Bu sektör içinde bir takım çalışmalar oldu. İtalyan tasarımlar oldu, buradaki ürünlerde böyle bir şey görmedim. İnegöl mobilyasını daha önce duymadım ama burada umutsuz olmamak lazım yarın ortaya bir değer çıkartabileceklerdir, cesaretli olmaları lazım” diye konuştu.

 

TASARIM VAR AMA RUH YOK

Mobilyanın sadece tasarımdan ibaret olmaması gerektiğine vurgu yapan Rashid, Mobilya almak araba almak ya da bir cep telefonu almak gibi olmalı. Aldığınız şeyin tasarımının da ruhunun da sizi yansıtması lazım. Buradaki mobilyalarda sadece bir tasarım var geri kalan bir şey düşünülmemiş. Bu yüzden insanla yaşamıyor. Ben her gün 10 kilometre koşuyorum ama bir spor ayakkabısı alırken tasarımının yanında ayağıma uyuyor mu ayağımı yoracak mı gibi şeylere de bakıyorum. Mobilya da böyle olmalı” ifadelerini kullandı.

KENDİ ORJİNAL ÜRÜNLERİNİZİ YAPMALISINIZ

Başarının elde edilmesi için özgün olunması gerektiğine vurgu yapan Karim Rashid, İnegöl mobilyacılarının global pazarda yer almasını istiyorsa öncelikle kendi orijinal ürünlerini yapmaları lazım. Marka olmak ve global pazarda başarı her şeyi ile orijinal olmaktan geçiyor” dedi.

 

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Dernek olarak çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan İMOS Yönetim Kurulu Üyesi Talha Öziş İMOS olarak bu tür faaliyetlere devam edeceğiz. Karim Rashid'e geldiği için teşekkür ederim” diye konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19