www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KARLARI YOLLARA KÜREMEYİN

KARLARI YOLLARA KÜREMEYİN

İnegöl Kent Konseyi Doğal Afet Çalışma Grubu Başkanı Varol Yılmaz, vatandaşların temizleme çalışmaları yaparken, karları yol güzergâhlarına atmamalarını konusunda uyardı.

Varol Yılmaz, karların yol ortasına atılmaması konusunda vatandaşların duyarlı olmasını ve araç kullanma zorunda olan vatandaşların da böylece sıkıntı yaşamayacağını ifade etti.

KARLARI YOLLARA KÜREMEYİN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden yapılan bilgilendirmedebu hafta bölgemizde yoğun kar yağışı beklendiğini belirten Varol Yılmaz, ?İnegöl Kent Konseyi bünyesinde bulunan Doğal Afetler Çalışma Gurubu olarak, ?Kar berekettir, fazlası küçükte olsa doğal bir afettir´ diyerek İnegöl´ün daha yaşanır bir yer olması için bir bilgilendirmede bulunmak istedik. Yoğun kar yağışında da ana yolların, caddelerin, köy yollarını açık tutma çalışmaları nedeni ile şehir içine aralıklarla kısa zaman içerisinde hizmet verilemeyebilir. Bu gibi durumlarda vatandaşlar olarak yapacağımız ufak değişiklik günlük yaşamımızı kolaylaştıracaktır. Geçtiğimiz yıllarda görülmüştür ki, kar yağışının olduğu günlerde vatandaşlarımız çatı, teras, ev ve iş yerlerinin önündeki karları araç yolu üzerine atmaktadır. Bu hareket araçların hareketine engellemekte, araç kullanmak zorunda olan birçok vatandaşımızı zor durumda bırakmaktadır.  Bunun yanında en önemlisi İtfaiye, Ambulans, Polis araçlarının da hareket kabiliyetini azaltmaktadır. Unutmayalım ki; yapacağımız basit fakat bilinçli bir hareket, çevremizde bulunan bir başka insanın hayata tutunmasını sağlayabilir. Bu bağlamda vatandaşlarımızdan ricamız; karları yollara değil de araç park yerlerine 1-1,5 metre karelik alanlarda küçük kar tepecikleri oluşturarak yolları açık tutmaları olacaktır. Temennimiz bu basit hareketin İnegöl´ümüzdeki yaşamda bir alışkanlık, bir yaşam kültürü olarak önümüzdeki kışlarda da devam etmesidir? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25