www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

KARMA SPORUN GALİPLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

KARMA SPORUN GALİPLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çanakkale Şehitlerinin 100. yıl anısına 28-29 Mart'ta İnegöl Yunus Emre Spor Komplesi'nde düzenlenen Mixed Martial Arts (MMA); Türkçe adı ile Karma Spor Sanatları” 1. etap müsabakasında başarıya ulaşan sporcular ödüllerine kavuştular.

Dünyada ve Türkiye'de amatör olarak ilk kez İnegöl'de gerçekleşen müsabakalara, 10 ilden yaklaşık 100 sporcu katıldı. Müsabakalarda Bursa'yı temsil eden 3 spor kulübünden biri İnegöl Kocal Osmanlı Spor ve Eğitim Kulübü oldu. Müsabakaya İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ve MMA Türkiye Federasyon Başkanı Sinan Öztürk de katılım gösterdiler.

 SPORU ÇEŞİTLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan seremoninin ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; İnegöl Belediyesi olarak rutin belediyecilik çalışmalarımızın yanı sıra şehrimize spor yatırımlarımız da devam ediyor. Sporu özellikle çeşitlendirmeye çalışıyoruz ve bu manada da salon sporlarına çok önem veriyoruz. 2009 yılında Belediyespor uygulamasıyla başlattığımız hamleyi hepimiz biliyoruz. İlçe sporuna canlılık getiren İnegöl Belediyespor, salon sporları başta olmak üzere birçok dalda sporcular yetiştiriyor. Bugün 9 branşta hizmet veren Belediyespor; geçen bu kısa süre içerisinde yaklaşık bin 500 lisanslı sporcuya ulaştı” dedi.

 İYİ VE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Yiğit konuşmasının devamında; Bunlara ilaveten ilçemizde faaliyet gösteren spor kulüplerimize de elimiz imkân verdiği sürece katkı ve destek vermeye çalışıyoruz. Bu kulüplerden biri de MMA Karma Spor Sanatları dalında faaliyet gösteren Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübüdür. Tabi çok aşina olduğumuz bir spor dalı değil. Ama ben çocuklarımıza yönelik iyi ve güzel çalışmalar yapıldığını biliyorum. Bu manada Karma Spor Sanatları (MMA) Federasyonu öncülüğünde bir organizasyon yapmak istediklerini ve bu konuda belediyemizden de çeşitli katkı ve destek beklediklerini ifade ettiler. Sonuçta ortaya böyle güzel bir organizasyon çıktı. Emeği olan herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 Müsabaka sonunda MMA Türkiye Federasyon Başkanı Sinan Öztürk desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı temsilen Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit'e plaket takdim etti.

 İller arası gerçekleşen müsabakalarda birinciliği Bursa, ikinciliği Afyon, üçüncülüğü ise Kocaeli ve Yalova paylaştı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29