www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

KART NUMARASINI VERDİYSENİZ YANDINIZ

KART NUMARASINI VERDİYSENİZ YANDINIZ

TÜKODER İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Şükrü Sütçü, vatandaşlara tüketici hakları konusunda daha donanımlı olmaları için tavsiyelerde bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜKODER İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Şükrü Sütçü, Tüketici haklarıyla ilgili yasal düzenlemeler ne kadar geniş kapsamlı olarak yapılırsa yapılsın sorun yaşayan taraf olarak bizler haklarımızı öğrenmedikçe, haksızlıklara karşı mücadele etmedikçe başarı kazanmamız çok kolay olmayacaktır. Kuruluş amacı çerçevesinde derneğimiz elinden geleni yapmaya çalışarak tüketicinin bilinçlendirilmesi çalışmalarına katkı vermeye devam etmektedir. Zaten yasal düzenlemeler ancak bu bilince ulaştığımızda büyük anlam ve önem kazanacaktır. Benim en çok üzüldüğüm konu tüketicilerimizin her şeye ve herkese çabuk inanarak kendi benliğine hakaret ederek telefonla arayan veya mesaj gönderenlerin sözlerine inanarak kendi mağduriyetlerine neden olabilmeleridir. Biz tüketiciler öncelikle onlardan daha uyanık ve bilinçli olmadıkça üzerimizden haksız kazanç sağlayanların haksızlıklarını önlemenin pek de kolay olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü tüketicilerimiz market veya pazardan bir kilo domates alırken altına üstüne bakarak çürük olup olmadığını kontrol ederek alırken aynı hassasiyeti maalesef mesafeli veya İnternet alışverişlerinde göstermiyorlar” dedi.

KART NUMARASINI VERDİYSENİZ YANDINIZ

Yaşanan bir mağduriyetle ilgili konuşan Sütçü, Cep telefonunuz çalıyor, açıyorsunuz, karşıdaki görevli güvenliğiniz gereği konuşmaların kayıt altına alındığını, sizin geçen yıl bir sigorta şirketine telefonla onay verdiğinizi son gün olan bu akşama kadar bir miktar parayı ödemezseniz icraya verilerek on katı para ödemek zorunda kalacağınızı sizlere nazikçe anlattıktan sonra sizin tutum ve davranışlarınıza göre sizi korkutmanın yollarını geliştiriyor ve sizlerin tereddütlerinizi paraya çeviriyorlar.  Söylenen parayı yatırdıktan sonra kurtulacağınızı zannediyorsunuz ama maalesef kurtulamıyorsunuz. Aradan birkaç ay geçmeden tekrar aranıyor ve daha fazla para yatırmanız gerektiği tarafınıza anlatılıyor, tutuşup soluğu Tüketici Haklarında ve Tüketiciyi Koruma Derneğinde alıyorsunuz. Şayet kredi kartı numarası verdi iseniz mağduriyetiniz daha da büyük olabiliyor. Bu şekilde gelen telefonları dikkate almayalım ki karşı taraftan hiçbir mal veya hizmet almadığımız halde ufak bir tereddüt geçirerek ödeme yapmak zorunda kalmayalım ve özellikle tanımadığımız, bilmediğimiz kişilere telefonda kredi kartı numaramızı kesinlikle vermeyelim” şeklinde konuştu.

MESAFELİ SATIŞLARDA DİKKAT

Mesafeli satışlarda yaşanan bazı sıkıntıları dile getiren Sütçü, Geçen yıllarda daha çok karşılaştığımız sorunlardan birkaç örnek vermek istiyorum. ‘Düzenli kredi kartı ödemelerinizden dolayı kontör puanınız 200 TL'yi aşmıştır, aktifleştirmek için ‘………….' numarayı arayız' şeklinde gelen mesajlara cevap verdiğimizde satıcılar ikna kabiliyetlerini de kullanarak, kredi kartı numaramızı aldıktan sonra mağduriyetlere neden olmaktadırlar. Uzaktan herhangi bir siparişimiz olduğu takdirde kargo paketlerini ise kargo getiren görevlinin yanında açarak siparişimiz dışında ürün gönderilmiş ise tutanak tutturmalıyız. Televizyonlarda ve internette yapılan reklamlar ile cep telefonlarımıza gelen mesajların etkisiyle tüketici mağduriyetlerinin önlenemediği mesafeli satışlarda hiçbir gerekçe göstermeden 14 gün içinde cayma hakkına sahip olduğumuz bu satışlarda 31 Ocak 2015 tarihinde 29253 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Finansal Hizmetlere İlişkin Mesafeli Sözleşmeler ile 07 Kasım 2014 Tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 29188 Sayılı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinin 5.ve 6. maddelerinde belirtildiği gibi bilgilendirme yapılmamış ise 14 günlük cayma süresine bağlı değildir. Bu süre her halükarda cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer” diye konuştu.

TÜKETİCİ HAKLARI İÇİN BİZE BAŞVURUN

Sütçü, Cep telefonları aranarak tüketici danışma merkezinden aradıklarını söyleyerek kargo ile evrak göndereceklerini, sizlerin hiç uğraşmadan dosya masraflarınız ile kredi kartlarından kart aidat bedelini ve elektrik faturasından kesilen kayıp kaçak miktarlarını bir hafta içerisinde alabileceklerini açıklayarak size birkaç tane fotokopi evrakı gönderdikten sonra sizi kargoya 85 TL ile 400 TL arasında ödeme yapmak zorunda bırakıyorlar. Lütfen yazımızı okuyan tüm tüketicilerimize rica ediyorum, okuduklarımızı bulunduğumuz yerlerde anlatarak bu yollarla oluşacak tüketici mağduriyetlerini önlemede bizlere yardımcı olun. Tüketicilerimize ise bu ve diğer tüketici işlemlerinde karşılaştıkları sorunları çözmekte ve tüketici haklarını öğrenmekte çok uzaklara gitmeden ilçemiz Tüketici Haklarından veya Cuma Mahallesi İbrahim Efendi Çıkmazı'nda hizmet veren şubemize gelerek başvurmalarını istiyoruz” dedi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36