KASA HIRSIZINI DÖVMESİ ELE VERDİ

KASA HIRSIZINI DÖVMESİ ELE VERDİ

2 ay içerisinde girdikleri 22 iş yerinden çelik kasa çalan kar maskeli hırsızlar, polis ve jandarma ekiplerinin sıkı takibi sonucunda yakalandı. Hırsızlardan birinin kolundaki dövmeden yola çıkan ekipler, çelik kasa farelerini kıskıvrak yakaladı

İnegöl’de 2 ay içerisinde girdikleri 22 iş yerinden çelik kasa çalan hırsızlar, polis ve jandarma ekiplerinin sıkı takibi sonucunda yakalandı. Hırsızlık esnasında kar maskesi takan zanlıları, birinin kolundaki dövme ve kullandıkları aracın özellikleri ele verdi.

AĞIR KASALARIN KİLİTLERİNİ KIRIP PARALARI ÇALDILAR

İnegöl’de son zamanlarda artan kasa hırsızlığı olayları, emniyet ve jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Kar maskesi ve eldiven kullanan hırsızlar, 2 ay içerisinde İnegöl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 16, jandarma sorumluluk bölgesinde ise 6 iş yerinden çelik kasa çalarken, ağır olanların ise kilit bölgelerini kırıp para ve değerli evraklar ile bazılarındaki ruhsatlı tabancaları aldı.

DÖVMESİ ELE VERDİ

Kasa hırsızlığı olaylarının artması üzerine bu konu üzerine yoğunlaşan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ekipleri, soyulan bazı iş yerlerindeki güvenlik kameraları görüntülerini titizlikle inceledi. Yapılan çalışmalar sonucunda hırsızlardan birisinin kolundaki dövme ve kullandıkları özel otomobilin özellikleri dikkat çekti. Yapılan çalışmalar sonucunda kasa hırsızlığını gerçekleştirenlerin Yasin Ş. ile hırsızlık suçundan aranan Fethullah K. olduğu tespit edildi. Bursa`daki ikameti tespit edilen Fethullah K., evinden çıktığı sırada polis tarafından gözaltına alındı. Yasin Ş. ise aynı gün İnegöl`deki ikametinden alınarak polis merkezine götürüldü.

Emniyet ve jandarmadaki sorguları tamamlanan hırsızlık zanlıları, adliyeye sevk edildi.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Kasa hırsızlarının Sinanbey Mahallesi Murat Caddesi üzerindeki bir iş yerine girip çelik kasayı aracın bagajına koymaları, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Gece 03.00 sıralarında Muratbey Caddesi`nde bir iş yerine hırsızlık amacıyla gelen hırsızlar, girdikleri yerin yanındaki iş yerinin güvenlik kamerasından kaçamadı. Gözlerine kestirdikleri iş yerinin önüne gelen hırsızlar, otomobili arka kısmı iş yerinin kapısına gelecek şekilde yanaştırdı. Sürücü araçta beklerken, 2 kişi kar maskelerini ve eldivenlerini takarak araçtan inip iş yerine yöneldi. Hırsızlar, kapıyı açmaya çalıştıkları sırada bir kişinin yoldan geçmesi üzerine aracın yanına eğilerek bekledi. Yeniden işe koyulan hırsızlar, içerideki çelik kasayı alarak kapı önünde bekleyen özel otomobilin bagajına koyduktan sonra hızla uzaklaştı.

Gözaltına alınan 2 şahıs adli makamlara teslim edilirken, kayıplara karışan diğer zanlının bulunması için arama çalışması başlatıldı. Hırsızlık zanlılarının yakalanmasında, hırsızlıkta kullanılan özel otomobilin arka sol çamurluğundaki eziğin de etkili olduğu bildirildi.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00