KASAPLAR DA DENETİMDEN GEÇTİ

KASAPLAR DA DENETİMDEN GEÇTİ

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ramazan ayı nedeni ile gıda üretimi ve satışı yapılan iş yerlerine denetimlerini sürdürüyor. Ramazan öncesi başlayan denetimler kapsamında dün ilçemizdeki kasapları denetleyen zabıta ekipleri, uygunsuz vaziyetteki iş yer

Ramazan ayı öncesi özellikle fırınlarda denetimleri sıklaştıran ve ilçemizde gıda üzerine tüm işyerlerini denetleyen İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, son olarak dün ilçemizdeki kasapları denetleyerek uygunsuz durumda olan iş yerlerinde cezai müeyyide uyguladı. Yapılan denetimlere İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Zabıta Müdürü Hüseyin Kurt ve İnegöl Belediyesi sorumlu veteriner hekimi Mesut Karıman’da katıldı.

“Cezai Müeyyide Uygulamak Durumunda Kalmayalım”

Yapılan denetimlerde özellikle vatandaşın ramazan ayında gıdaya verdiği önemin arttığı göz önünde bulundurularak hijyene ve kaliteli ürünlere dikkat edildi. Denetimler esnasında bir açıklama yapan Zabıtadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, öncelikle mübarek Ramazan ayının ilçemize ve tüm İslam alemine hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Ramazan ayına girerken özellikle gıda ile ilgili faaliyette bulunan birçok işyerlerinde denetimler yaptıklarını anımsatan Başka Şen, İnegöl’de faaliyet gösteren bütün fırınların tek tek denetlediğini kaydetti. Birçok yerde özellikle gıdayla ilgili faaliyette olan tüm işyerlerini dolaştıklarını ifade eden Yusuf Şen; “Bu gün de kasaplarla ilgili bir denetimimiz var. Yanımızda veterinerimiz, zabıta müdürümüz, zabıta ekiplerimiz var. Önemli olan vatandaşlarımızın hijyenik şartlarda; temiz, sağlıklı besinlerle, gıdalarla buluşmasını sağlamak. Buna ilişkin de İnegöl Belediyesi olarak ve zabıta müdürlüğü olarak bu görevi en iyi şekilde yaparak bunun dışında hareket eden ve vatandaşlarımıza sağlıklı koşullarda ürün sunmayan tüm işyerlerine de gerekli cezai müeyyide uygulamak için bütün bunları yapıyoruz. Ben özellikle gıda ile ilgili iş yeri sahiplerimize çok daha temiz, çok daha titiz, çok daha duyarlı davranmalarını istiyorum. Mübarek Ramazan ayında halkımızın yiyecek-içecekle ilgili çok daha üst düzey taleplerinin olması nedeniyle bunun çok daha büyük bir önem arz ettiğini belirtmek istiyorum. Hem kendileri zor durumda kalmasında, biz de onlara cezai müeyyide uygulamak zorunda kalmayalım. Ramazan ayını hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde geçirelim diyorum” dedi.

“Fırınlarda Yapılan Denetimlerden Memnunuz”

Ramazan ayı öncesi yapılan fırın denetimlerinde karşılaşan manzaralardan da bahseden Başkan Şen, fırın denetimlerindeki memnuniyetini ifade ederek; “Ramazan ayı öncesi yaptığımız fırın denetimlerinde bazı fırınlarda zabıt tutmak durumunda kaldık. Eksik gramajdan ya da etiketsiz ekmekten buna benzer uygulamalardan hak eden bütün iş yerlerinde bu zabıtları yaparak onarla cezai yaptırımlar uyguluyoruz. Tabi bunların çok önemli bir bölümünün cezaya gerek duyulmayacak olması da memnun ediyor. Çok ufak tefek kötü örnekler var. İnşallah bu tür denetimlerle onların da üstesinden gelmeye devam ediyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07