www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kasım´da meyve verdi

Kasım´da meyve verdi

İnegöl´de Halil Akdeniz isimli bir vatandaşa ait bahçede bulunan erik ağacının zamansız meyve vermesi herkesi şaşırttı.

İnegöl´e bağlı Küçük Yenice Mahallesinde bir erik ağacının Kasım ayının ortasında çiçek açıp meyve vermesi görenleri hayrete düşürdü.

Türkiye´nin birçok kentinde hava sıcaklıklarının düştüğü ve kar yağışının gözlendiği Kasım ayında Küçük Yenice Mahallesi´nde bir erik ağacının çiçek açıp meyve vermesi görenleri şaşırttı. Bahçesinde mevsimini şaşırarak çiçek açıp meyve veren erik ağacını gören Halil Akdeniz, bu anı görüntüleyip gazetecilerle paylaştı.

Havaların bir hafta öncesine kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi meyve ağaçlarının dengesini bozdu. İnegöl´ün Küçük Yenice Mahallesinde ki bir erik ağacı da önce çiçek açtı, ardından meyve verdi. Halk dilinde ´papaz´ eriği olarak bilinen ve bahar mevsiminin ilk meyvesi olan yeşil eriği gören köylüler de şaşırdı.

Eriğin Nisan-Mayıs aylarında olgunlaştığını belirten bahçe sahibi Halil Akdeniz şöyle konuştu: "Kasım ayındayız ve ağaçlarda erik var. İklimlerin değişikliği doğanın dengesini bozdu. Havaların sıcak gitmesi ağaçlara bahar havası estirdi. Bu da çiçek açıp ürün vermelerine neden oldu. Tatlı ´papaz eriği´ baharın ilk meyvesidir. Bu durum bizi çok şaşırttı" dedi.

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00