KATI ATIK DEPOLAMADA BELDELERİN FİYATLARI BELİRLENDİ

KATI ATIK DEPOLAMADA BELDELERİN FİYATLARI BELİRLENDİ

İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen katı atık düzenli depolama sahasına dökülecek çöplerin birim fiyatları belirlendi. Buna göre, İnegöl’e bağlı 4 beldenin çöp birim fiyatı ton başına 20 lira olarak açıklandı.

İnegöl Belediye meclisinde görüşülen katı atık düzenli depolama sahasına dökülecek çöplerle ilgili birim fiyatları oy birliği ile kabul edildi. Alınan karar doğrultusunda boşaltılan çöpün tonuna 20 lira bedel biçilirken, Başkan Aktaş yaptığı konuşmasında ‘Bu şehir bizimse bunu her belde başkanının yapması gerekir’ diye konuştu.

Aktaş, konu hakkında yaptığı açıklamasında “Bu uygulama iller düzeyinde kuruluyor ve bunlarla ilgili ciddi Avrupa Birliği destekleri de alıyorlar. Ama biz İnegöl Belediyesi olarak kamulaştırmayla alakalı biraz sıkıntılı olan bir süreci aştık. Şu an birçok ilin gıpta ettiği ve arzu ettiği bir düzenli depolama alanımız var. Yakın zamanda bir açılış töreni de düşünüyoruz. Artık son detayları, asfaltlanması, test laboratuarlarının bitirilmesi gibi çalışmaları yapılıyor. Kısa bir süre sonra da artık Alanyurt’a çöp dökmeyeceğiz” dedi.

Katı atık düzenli depolama sahasını yaparken; ne kamulaştırmalarda, ne imalatında, nede işletilmesi ile ilgili kimseden para talep etmediklerini dile getiren Aktaş, “Aslında biz bir birlik kurup bunu yapabilirdik. Bizim; biri 2 bin, biri 3 bin, biri 4 bin ve biri de 12 bin olmak üzere 4 tane beldemiz var biliyorsunuz. Çevre ilçe belediyelerinin de buraya getirebilir mi konusunda bir düşünce oldu. Bunu ton itibari ile kıyasladığımızda bizim yüzde 10’umuza geliyor beldelerimiz. Yenice 8–10 ton aralığında, Tahtaköprü 2 ton, Kurşunlu 4 ton, Cerrah 5 ton. Ortalama bu rakamlar toplamına baktığınızda 22–23 tona tekabül ediyor, bizim ise günlük 200 ton.  Ben arkadaşlara özellikle geri dönüşüm konusunu hızlandırın dedim. Bu konularda özellikle işe okullardan başlamalarını ve sürdürmelerini tavsiye ettim” diye konuştu.

Beldelere Ton’u 20 Lira

Belde Başkanlarının bu konudaki görüş ve önerilerini de aldıklarından bahseden Aktaş; bu doğrultuda rakamları da belirlediklerini ifade ederek, “Rakamlar ise; belde belediyelerinden 20 lira, dış belediyelerden 30 lira, sanayi atıklarından 30 lira. Bir de atıkların çamurları var, arıtma çamurunda da 100 lira olmak kaydıyla ton başına bir rakam belirledik. Yenice Belediyesi 10 ton olsa günlük 200 lira aylık rakamı 6 bin lira yapıyor. Artık ne Yenice’nin ne Cerrah’ın ne de başka bir kuruluşun başka bir yere çöp atması söz konusu olamaz. Buyurun orada arazi. Dolayısıyla bu kararı almamızın ardından arkadaşlar çöplerini buraya boşaltacaklar. İşletim bedeli de tamamen bize ait olacak. Bir de analiz bedelleri var. Analiz başına 175 TL. Analiz bedelleri özellikle Organize Sanayi atıklarına kullanılacak. Bu şehir bizimse bunu her belde başkanımızın yapması gerekir. Ama asıl onları düşündüren konu yakıt konusu olacak” açıklamalarında bulundu.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07