KATİL İSRAİL´İN ZULMÜ FOTOĞRAFLARLA SERGİLENDİ

KATİL İSRAİL´İN ZULMÜ FOTOĞRAFLARLA SERGİLENDİ

İnegöl Kanuni Derneği tarafından düzenlenen Mescidi Aksa ve Kudüs konulu fotoğraf sergisi heykel önünde açıldı. Sergide İsrail´in Müslümanlara yaptığı zulme dikkat çekiliyor.

 

İnegöl Kanuni Sultan Süleyman Eserlerini Koruma ve Yaşatma Derneği, Kudüs ve Mescid-i Aksa ismiyle fotoğraf sergisi düzenledi. Derneğin kültür faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen ve İsrail´in zulmüne dikkat çekmek amacıyla yapılan serginin açılışı dün heykel önünde sat 16.30da yapıldı.

Sergi açılışında konuşan İnegöl Kanuni Derneği Başkanı Sedat Baykay, dernek olarak çeşitli faaliyetler yaptıklarını kaydederek; ?Bugün de faaliyetlerimizden biri de Mescidi Aksa ve Kudüs konulu fotoğraf sergisi. Bu anlamda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Mustafa Özcan ağabeyimiz bir şey söylemişti; ?Mescidi Aksa´ya kim sahip çıkmıyor. Yalan söylüyorlar. Yüzlerce dernekle Yahudiler sahip çıkıyor. Biz Müslümanlar olarak çok az dernekle Mescidi Aksa´ya sahip çıkıyoruz´ Bize de böyle bir imkan verildi. Elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz? dedi. Baykay,  fotoğraf sergisi açılışına katılanlara da teşekkür etti.

ARTIK SON ÇIRPINIŞLARI

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Müslümanların için 3 önemli mescit olduğunu hatırlatarak, ?Biri Mescidi Haram, yani Kabe-i Muazzama. Diğeri Mescidi Nebevi ve bir de ilk kıblemiz olan Mescidi Aksa. Ben Mescidi Aksa´yı görmedim açıkçası görmeyi de istiyorum. Herkesin de görmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz geçen sene festivali Gazze´deki katliamdan dolayı iptal ettik. Bu sene de şehitlerimiz olduğu için iptal ettik. Çok üzüntülüyüz. Türkiye 1 aydır çok olağanüstü bir dönem yaşıyor. Bunun bir oyun olduğunu biliyoruz. Haince ve şerefsizce yapılmış bir hareket olduğunu biliyoruz. Artık son çırpınışları. Belli kurumlardan destek alırken; ne yazık ki terör hadiselerini meydana getirdiler. Bu ülkenin huzurunu bozmak için yapılmış hareketler. Ama başaramayacaklar? dedi.

Mescidi Aksa´nın başında İsrail belasının bulunduğunu kaydeden Aktaş; ?Bizim de bununla alakalı bir duruş sergilememiz ve Mescidi Aksa´ya sahip çıkmamız gerekiyor. Bu konuda bilinçlenmeli ve şuurlanmalı, insanları da bilgilendirmeliyiz. Mescidi Aksa´nın sıradan bir yer olmadığını da anlatmalıyız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile serginin açılışı yapıldı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07