?KATKI YAPMAYA HAZIRIZ?

?KATKI YAPMAYA HAZIRIZ?

Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlçe Müftüsü Kâzım Güzel´i ziyaret eden İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, din eğitimi konusunda katkı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Meclis Başkanı Sadık Gülerer, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, Başkan Yardımcısı Ömer Semiz, Sayman Üyesi Bülent Tanrıkulu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Uğur, Osman Ceylan, Salim Kaplan, Oktay Can, Rıdvan Kocaağa, Selçuk Armağan ve Oda Genel Sekreteri Mustafa Şentürk´ten oluşan İTSO heyeti İnegöl Müftüsü Kazım Güzel´i makamında ziyaret ettiler.

KATKI YAPMAYA HAZIRIZ

İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve oda yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmeleri için çalışan ve dini konularda halkı aydınlatan din adamlarının toplumda çok önemli bir role sahip olduklarını söyledi. Başkan Anıl, din eğitimi konusunda örnek işlere imza atan İnegöl Müftülüğünün çalışmalarına olanakları ölçüsünde katkı yapmaya hazır olduklarını da söyledi.

DİN HASSAS BİR KONUDUR

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel de, İnegöl´ün Türkiye´deki çoğu ilden daha fazla nüfusa sahip olduğunu ve güçlü bir ekonomisi olduğunu söyledi. Vatandaşlardan dini konularda doğru bilgi almak için Müftülük ve bağlı kurumlarda görev yapan imam, müezzin ve vaizlere başvurmalarını isteyen Müftü Güzel, ?Din, toplum için hassas bir konudur. Maalesef yetkin olmayan bazı kişi ve kurumlar vatandaşlarımızın dini konularda yanlış bilgilendirmektedir. Halkımızdan beklentimiz dini konularda doğru bilgiye ulaşmak için Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında görev yapan din adamlarına başvurmalarıdır? şeklinde konuştu.

İnegöl Müftülüğü olarak yatılı Kur´an kursunda hafız yetiştirdiklerini ve güzel Kur´an okumayı öğrettiklerini belirten Müftü Kazım Güzel, bunun yanı sıra yaz aylarında camilerde çocuklara Kur´an dersleri verdiklerini ifade etti. Müftü Güzel iş dünyasında ve ticari hayatta dürüstlüğün önemli olduğunu da belirterek, toplumda iş ahlakının gelişmesinde din adamlarına ve sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştüğüne vurgu yaptı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00