www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAVŞAKLAR YENİLENİYOR

KAVŞAKLAR YENİLENİYOR

İnegöl Belediyesi’nin Trafik Master planı çalışmaları kapsamında daha önce Hacı Lütfullah Camii kavşağı ve Adliye kavşağında yaptığı çalışmaların ardından, şimdi de Fatih Camii kavşağı trafiğin akış yönüne göre düzenleniyor.

İnegöl Belediyesi’nin trafik master planı kapsamında yaptığı kavşak düzenlemeleri devam ediyor. Hacı Lütfullah Camii kavşağı ve Adliye kavşağının ardından Fatih Camii kavşağın da çalışmalar başladı.

 

Dün Fatih Camii kavşağında çalışmaları inceleyen ve bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel; Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ve ihalesi Haziran ayı içerisinde yapılan Şehir İçi Trafik Ulaşım Planı projesinin, kavşaklarda yürütülen projelerle devam ettiğini söyledi. Bu projeyle İnegöl’de bulunan 36 kavşak ve bağlı yollarda trafiğin yüküne ve yapılan tetkiklere göre düzenlemeler yapıldığını belirten Başkan Yel; “Bu çalışma ilçemizin hemen her köşesinde yürütüldüğü için basit ve kısa süreli bir çalışma değildir. Her kavşak meşakkatli bir süreçten geçiyor.  Her kavşakta ayrı ayrı veriler toplanıyor. Araç sayımları yapılıp araç takip sistemi kurularak araçların izledikleri güzergâhlar belirleniyor. Elde edilen veriler etüd edilip simülasyonlar oluşturularak en doğru ve en güvenli kavşak tasarımları hazırlanıyor.

Trafik master planı çerçevesinde daha önce Hacı Lütfullah Camii Kavşağında ve Adliye Kavşağında düzenlemeler yaparak tamamladık. Buralarda trafik hamd olsun sorunsuz işliyor. yine Avarlar Kavşağında yaptığımız çalışma ile sadece trafiği daha sağlıklı hale getirmedik, İnegöl’ün doğu girişine farklı bir vizyon kazandırdık. Bu gün de Fatih Camii Kavşağında yapılan çalışmayı incelemek üzere buradayız. Fatih Camii kavşağı İnegöl’ün güneyindeki en önemli kavşaktır. Mevcut kavşağın yapısı güney-batı yönlü şekillendirilmiş. Burada yapılan sayımlara göre araç trafiğinin akışı doğu - kuzey yönünde; yani Anafartalar ile Park Caddeleri ağırlıklı işliyor. Buradaki kavşak tasarımımızı da buna göre şekillendirdik” dedi.

FATİH CAMİİ KAVŞAĞINDA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER

Fatih Camii kavşağındaki çalışmalara geçen hafta başladıklarını anımsatan Turgay Yel; “Eski kavşak ve kavşağa bağlı refüjleri tamamen kaldırdık. Kavşağın güney-batı ağırlıklı yönünü kuzey-batı doğrultusuna çektik. Kültür park girişindeki geniş yol üzerinde araçların parklanması için otopark alanı oluşturduk. Burada özellikle yazın Kültür Parktan kaynaklanan araç yoğunluğunu bu şekilde minimize etmiş olacağız. Adanın çapını, kavşaktaki araç depolanmasını artırmak için 8 metreden 14 metreye çıkardık. Gelecekte ihtiyaç duyulduğu takdirde kullanılabilmesi için sinyalizasyon alt yapısını bugünden yaptık. aynı şekilde yeşil alan sulama alt yapısını da yaptık. Buradaki çalışmamız 1–2 gün içerisinde tamamlanacaktır. Burada zaman zaman yaşanan araç yoğunluğu böylelikle daha aza indirilmiş ve trafik rahatlatılmış olacaktır.  Trafik Master Planı çerçevesinde Fatih Camii kavşağıyla eş zamanlı olarak yürüttüğümüz bir başka kavşağımız da Kırcalı Camii yakınındaki Sinanbey Mahalle Muhtarlığı kavşağıdır. Burada var olan düzensiz kavşak kaldırılmış, yerine çapı daha büyük ve bağlı yollardaki refüjleri daha düzenli yeni kavşak imal edilmiştir. Buradaki kavşağımız da Zafer, Murat ve Yeni Şehir Caddelerini kapsamaktadır” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19