www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAVŞAKLARDA AYDINLATMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

KAVŞAKLARDA AYDINLATMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

İnegöl Belediyesinin şehir içi ve şehirlerarası yollardaki trafik akışının daha güvenli hale getirilmesi adına köprülü kavşaklarda yürüttüğü ışıklandırma çalışmaları devam ediyor.

 

İnegöl Belediyesi, şehir içi ve şehirler arası yollardaki trafik akışını daha güvenli hale getirmek amacıyla köprülü kavşaklardaki ışıklandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, belediye ekipleri tarafından Bursa yolundaki Yenice köprülü kavşağında gerçekleştirdikleri ışıklandırma çalışmalarını yerinde inceledi. Köprülü kavşakların daima aydınlık kalması ve sağlıklı trafik akışını sağlamak için gerçekleştirilen bu çalışmalar esnasında açıklamalarda bulunan Yel, İnegöl’ün dört bir tarafında çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

 

Yenice köprülü kavşağında yaya ve araç sürücülerinin güvenliği için önem arz eden aydınlatma çalışmalarını yaptıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, “İlçemiz Yenice Köprülü kavşağı ve Ahmet Akyollu Caddesi önündeki Yonca kavşakta da köprü altlarının gece aydınlatmasının yapılması ve köprü altlarında yeni imal edilen yol kenarı metal bariyerlere LED’li ikaz lambaları yerleştirmek suretiyle emniyetin sağlanması çalışmamız başlamıştır. Söz konusu çalışma ihale neticesinde yüklenici ‘Onur Elektrik’ firması tarafından üstlenilmiştir. Sözleşme bedeli 98,460 TL’dir. Şu an itibariyle çalışmada Yenice Köprülü kavşak altındaki ikaz lambalarının montajı tamamlanmış olup, Yonca kavşakta da çalışmalara başladık. Bir ay içerisinde tünel tipi aydınlatmalar da monte edilerek çalışmanın tamamlanması hedeflenmektedir. Çalışma içerisinde Mesudiye araç alt geçidinde de aydınlatma yapılacaktır” dedi.

MUHTEMEL KAZALAR ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR

Bu iş kapsamında monte edilecek olan ikaz lambalarının köprülere yaklaşan sürücülerin yolda akışını sağlamak, muhtemel kazaları engellemek düşüncesiyle yapıldığını hatırlatan Yel, yine sistemin otomatik olarak sisli havaları tanımlayarak sis olması halinde gündüz de çalışacağını kaydetti. Yel, köprü altlarında da aydınlatma yapılmak suretiyle yine trafikte güvenliğin hedeflendiğini söyledi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19