www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAVŞAKLARDA KAZALAR TARİH OLUYOR

KAVŞAKLARDA KAZALAR TARİH OLUYOR

Trafik Master Planı çalışmaları kapsamında 36 kavşakta düzenlemeye gidiliyor. Bu kapsamda Adliye Kavşağında başlatılan çalışmaları inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmaları yılsonuna kadar bitireceklerini belirtirken, kavşak düzenlemesi

İnegöl Belediyesi, bir süre önce şehrin kanayan yarası haline gelen trafik sorununa el attı. Tüm şehirler yeni bir trafik master planı hazırlayan ve konunun uzmanları ile çalışmaları yürüten Belediye, 36 kavşağı yeninde düzenliyor.

Bu kapsamda Adliye Kavşağında yürütülen çalışmaları Başkan Yardımcıları Turgay Yel ve Gülhan Şahin ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Fen İşleri Müdürü Sabri Şen’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemeler sırasında konuya ilişkin açıklamada da bulunan Aktaş, “Bugün kısa bir süre önce başladığımız Trafik Master Planı çalışmalarıyla alakalı Adliye önündeki çalışmaları incelemek için bir araya geldik. Hepinizin bildiği gibi İnegöl Belediyesi olarak bir süredir şehir içi trafik ulaşım planı için ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Ankara başta olmak üzere bu konuda birçok projeler üretmiş Arslantürk Şehircilik firmasıyla bu çalışmaları yürütüyoruz. Yapılan çalışmalarla ilgili geçen hafta firmamız bir sunum yapmış ve 3 hafta sonrada çalışmanın bir simülasyon ile birlikte tam manasıyla ortaya konulacağını ifade etmiştik. Orada firma yetkisi de genel anlamda görüş ve kanaatlerini söylemişti. Buna dair bazı arkadaşlarımızın yorum ve önerileri olmuştu. Şunun çok iyi bilinmesini istiyorum ki biz bu çalışmaların tamamını İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile irtibatlı olarak yapıyoruz” dedi.

HALKIMIZ KURALLARA UYMUYOR

İnegöl’deki en büyük sorunlardan bir tanesinin trafik ve seyir güvenliği olduğuna da vurgu yapan Aktaş, “Maalesef halkımız genel anlamda kurallara uymuyor. Kimse yavaş araba kullanmayı veya yayalara öncelik sağlamayı, araçların trafik kural ve kurallarını uymamasını konuşmuyor. Herkes yolların bozukluğunu konuşuyor. Bu sorunları minimuma indirmek için uygulamaya koyduğumuz Trafik Master Planıyla bilim ve teknoloji ışığında, işin uzmanlarıyla, daha kapsamlı ve daha güvenli 36 kavşak için çalışmalara başladık. Daha önce iki kavşakta düzenlemek yapmıştık. İnanın kazaları sıfıra indi diyebilirim. Bundan sonra da hiç olmaz inşallah” şeklinde konuştu.

KİMSEYE EZİYET SÖZ KONUSU DEĞİL

Aktaş, şimdi de Adliye Kavşağında düzenleme çalışmalarını yaptıklarını belirtirken, çalışmaların tamamını istişare ile Emniyet Müdürlüğü ile irtibat halinde yaptıklarının da altını çizdi. Düzenlemelerde büyükşehirler ve dünya kentlerinde kavşak düzenlemelerinin örnek alındığını kaydeden Aktaş; “Burada kimseye eziyet söz konusu değil. Bizim kimsenin yerini işgal etmemiz gibi bir durum söz konusu değil. Hatta bir daha kazmamak için ilerde lazım olur diye sinyalizasyon kablolarını da yerleştiriyoruz. İnşallah bittiğinde göreceksiniz, herkesin memnun olduğu, iyi yaptınız dediği kavşaklar olacak. Açıkçası ilkel yöntemlerle değil de sistemli yöntemlerle bu işler yılsonuna doğru hallolacak” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00