KAYIP KADIN İÇİN SEFERBERLİK

KAYIP KADIN İÇİN SEFERBERLİK

İnegöl’e bağlı Yeniyörük Köyünde Cumartesi gününden bu yana kayıp olan 34 yaşındaki Fatma Demirtaş’ın bulunması için 120 kişilik profesyonel ekip araziye indi.

 

 

İnegöl’e bağlı Yeniyörük köyünde ikamet eden ve epilepsi hastası olduğu belirtilen iki çocuk annesi 34 yaşındaki Fatma Demirtaş, Cumartesi günü evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Daha önce de birkaç kez kaybolan, ancak aynı gün içerisinde bulunan kadın, bu kez ortaya çıkmadı. En son köyün yakınlarında ot toplarken görülen Demirtaş`ın ailesi, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Genç kadından haber alınamaması üzerine profesyonel ekiplere bilgi verildi. Önceki akşam Yeniyörük köyüne gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AKUT, AFAD, NAK ve İnegöl Jandarma ekipleri, köy kırsalında ve ormanlık alanda 5 koldan kayın kadını aramaya başladı.

 

120 KİŞİLİK EKİP ARAZİYE İNDİ

5 gündür izine rastlanmayan kadın için dün arama çalışmaları genişletildi. Jandarma başta olmak üzere MAK (Mudanya Arama Kurtarma), AFAD, Bosch fabrikası arama kurtarma ekibi, Asil Çelik fabrikası arama kurtarma ekibi, BUSKİ arama kurtarma ekipleri, İnegöl Belediyesi ekipleri, Gemlik Gübre Fabrikası arama kurtarma ekibi, UMKE, BAKUT ve Osmangazi Belediyesi ekiplerinden oluşan 120 kişilik profesyonel ekipleri dün yeniden araziye indi.

 

4 ARAMA KÖPEĞİ DE ARAZİDE

Arama çalışmalarına jandarmaya ve arama kurtarma ekiplerine ait Cingöz, Depar, Akfen ve Zeytin isimli arama kurtarma ekipleri de katıldı. Kayıp kadının bulunması için köylüler de seferber olurken, kadın bulunana kadar çalışmaların süreceği bildirildi.

 

ESRARENGİZ İHBAR

Bir yandan ekipler kayıp kadını arama çalışmalarını sürdürürken, jandarma da olayla ilgili gelen her ihbarı değerlendiriyor. Dün jandarmayı arayan bir kişi, kadını Yeniyörük Köyünün altındaki Kozluca Köyünde bir çiftlik civarında gördüğünü söyledi. Kadının burada oturduğunu ve sorulan sorulara yanıt vermediğini söyleyen kişinin ihbarı üzerine İnegöl Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, hemen söz konusu adrese gitti. Ancak kadından bir iz bulunamadı. Jandarma ekipleri ihbarı yapan kişiye de bir daha ulaşamadı. Telefonları kapalı olan ihbarcının da bulunması için çalışma başlatıldı.

 

SABAHLARA KADAR ARADIM

Arama çalışmalarını gece gündüz takip eden kayıp kadının eşi Ali Demirtaş da yetkililerden eşinin bulunması için yardım istedi. Pazar gününden beri eşinin kayıp olduğunu belirten Ali Demirtaş, “Kaybolduğu akşam ben kendim aradım bulamadım. Gece 19.00 civarında jandarmaya gittim, bilgi verdim. Gece sabaha kadar arayabildiğim kadar aradım. Artık umudu kesip ekibin gelmesini bekledim. Onlar gelmeden ben devamlı arıyordum zaten” dedi.

 

DAHA ÖNCEDE DEFALARCA KAÇMIŞTI

Karısının kaybolmasına ve bulunamamasına akıl sır erdiremediğini ifade eden acılı eş, “Şuanda ne ölüsü ne dirisi var. Sır oldu, akıl erdiremiyorum. Daha önce de kaybolmuştu, Yenişehir’e kadar gitti. Yenişehir’de polis karakoluna gitmiş, oradan getirdiler. Daha önce kaybolduğunda aynı gün buluyorduk. Bir kere hastaneye götürdük, oradan kaçtı. Jandarma Bursa yolu üzerinde bulup getirmişti. 5 gündür kayıp. Hiçbir iz yok. Arama kurtarma ekipleri didik didik arıyor, ama maalesef bir iz dahi yok. Benim en çok korktuğun köy içinden inip anayolda bir arabaya binip gitmiş olması. Köyün bütün civarı arandı. Ama ölüsü, ama dirisi mutlaka çıkması gerekirdi. Sara ve epilepsi hastalığı vardı” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00