www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kaymakam Akça´dan Veda Ziyareti

Kaymakam Akça´dan Veda Ziyareti

İstanbul´un Tuzla Kaymakamlığına tayini çıkan İnegöl Kaymakamı Ali Akça, veda ziyaretleri kapsamında İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban´la bir araya geldi.

2013 yılı Ağustos ayında atandığı İnegöl´de 5 yılda önemli çalışmalara imza atan ve bu süreç içerisinde duruşu ve sergilediği yaklaşımla ilçe halkının takdirini toplayan Kaymakam Ali Akça, son mülki idare amirleri kararnamesiyle İstanbul´un Tuzla ilçesine Kaymakam olarak atandı. Kısa bir süre içerisinde İnegöl´deki görevini noktalayacak olan Akça, veda ziyaretlerine başladı.

İNEGÖL ÇOK GÜZEL BİR OKUL

Kaymakam Ali Akça, veda ziyaretlerine bugün İnegöl Belediyesi ile start verdi. Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkanvekili Turgay Yel ve Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin´in karşıladığı Akça, İnegöl´e dair duygu ve düşüncelerini ifade ederek veda etti. Ziyareti sırasında bir açıklama yapan Kaymakam Ali Akça, ?31 Ağustos 2013 tarihinde İnegöl ilçesinde Kaymakam olarak göreve başladım. Son mülki idare amirleri kararnamesiyle de İstanbul İl´i Tuzla ilçesine kaymakam olarak atandım. 5 yıllık süreç içerisinde İnegöl´de görev yaptım. Bu 5 yıllık süre içerisinde İnegöl bize hem ev sahipliği yaptı hem de bizim görev yerimiz oldu. İnegöl´de ilk göreve başlarken ifade etmiştim; bizim için önemli olan insan. İnsan kavramını çok önemsiyorum. Genç olsun, yaşlı olsun, kadın olsun, erkek olsun, zengin olsun, fakir olsun fark etmez. Biz kamu görevlilerinin asıl amacı insana hizmettir ve kamu yararı kavramı bizler için önemlidir. Bu ölçüde İnegöl´de görev yaptık. İnegöl´ün bize kattığı çok şey var. Bizim İnegöl´e vermeye çalıştıklarımız var. Ama şunu özellikle ifade etmek istiyorum; İnegöl çok farklı ve değerli bir ilçe. İnegöl çok güzel bir okul bizim açımızdan da ailemiz açısından da. Bu 5 yıllık süreç bizim için çok verimli geçti, çok mutlu geçti, çok güzel geçti. Tabi hayatın kendi içerisinde acıları da oluyor. İnegöl´de görev yaparken babam rahmetli oldu. O acı anımızda İnegöl´ün desteğini de arkamızda hissettik. İnegöl´deki insanların da acılarında ve mutlu anlarında yanlarında olmaya gayret ettik. Aile olarak biz İnegöl´ü çok sevdik. Veda ziyaretlerimize de başlarken ilk olarak İnegöl Belediyesi´nden başlamak istedik. Gerek Sayın Başkanımız gerekse de önceki Başkanımız Alinur Aktaş belediyecilik olarak ve insan olarak onlar da İnegöl´de çok güzel şeyler yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Sayın Başkanımız nezdinde İnegöl Belediyesine de buradan Allahaısmarladık diyorum ve İnegöl´e arz-ı veda ediyoruz? dedi.

DAHA İYİ YERLERDE GÖRMEYİ ARZU EDİYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise ?Bugün bir veda ziyareti üzerine Sayın Kaymakamımızın vedası üzerinde toplandık. Vedalar açıkçası zordur ancak bu bir son değildir. Sayın Kaymakamımızın 10 veya 11´inci görev yeri burası. Kendisi tecrübesiyle, nezaketiyle, hoşgörüsüyle her zaman çözüm odaklı yaklaşımıyla, pozitif düşünceleriyle İnegöl´de çok ciddi eserler bıraktı ve her zaman İnegöllü hemşerilerimiz tarafından böyle hatırlanacağını görebiliyorum. Tabi aldığınız görevler esnasında önemli olan durumu idare ediyor olmak değil çözüyor olmak. Pozitif düşünerek, sorunları ortadan kaldırarak faydalı olmaktır. Ben de çalıştığım süre içerisinde hem Başkan Yardımcılığı döneminde hem de Başkanlığım döneminde kendisiyle daha yakın çalışarak tanıma fırsatı buldum. Bir Kaymakam olarak ayrı bir değer hem de örnek alınacak bir şahsiyet olarak görüyorum. Kendisinden gerçekten devlet idaresi noktasında çok şeyler öğrendiğimi düşünüyorum. Soğukkanlı yaklaşımı, sağduyusu, hoşgörüsü, nezaketi gibi ve isabetli kararlar alması gibi bu noktada kendi adıma da kazanımlarda bulunduğumuzu düşünüyorum. İnşallah gelecekte Tuzla´da görevlerini ifa edecekler. Orada da çok başarılı olacaklarına eminiz. Aslında dediğim gibi bu bir son değil görev değişikliği. İnegöl´de son buluyor ama yeni bir yerde devam edecek. Bu ilişkilerimiz de devamlı olacak. Bizler kendisinden her zaman memnun kaldık. İnşallah Tuzla´da da vatandaşlarımız orada istifade edeceklerdir. Kendilerine başarılar diliyoruz. İnşallah gelecekte sizleri çok daha iyi yerlerde görmek istediğimizi ifade etmek istiyorum? şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Taban, Kaymakam Akça´ya ?Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır´ sözünü hatırlatarak fincan takımı hediye etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29