KAYSERİLİLERDEN ÖĞRENECEK BİRŞEYİMİZ YOK

KAYSERİLİLERDEN ÖĞRENECEK BİRŞEYİMİZ YOK

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöllü mobilyacılara, “Kayseri’yi örnek alın” diyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, “Kayserililerden öğrenecek birşeyimiz yok” diyerek tepki gösterdi.

KAYSERİYİ ÖRNEK ALIRSAK 15 YIL GERİYE GİDERİZ

İTSO’nun yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada İnegöllü mobilyacılara ‘Kayseri’yi örnek alın’ diyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’a Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan sert çıktı. Ayhan; “Kayserililer zaten İnegöllüleri yıllardır örnek almıştır. Biz İnegöllüler Kayserilileri örnek almaya kalkarsak, kendimizi 15 yıl geriye gitmiş sayarız” dedi.

-----------------------------

Geçtiğimiz günlerde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılışı için İnegöl’e gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı açıklamalarında “Kayseri’yi henüz yakalayamamışsınız. Kayseri’yi kendinize hedef koyun” ifadelerinde bulunmuştu.

ÖZCAN AYHAN’DAN TEPKİ

Kayserili olan Hisarcıklıoğlu’nun bu açıklamalarına, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan tepki göstererek, Kayserili mobilyacıların İnegöl’ü örnek aldıklarını söyledi. İnegöl’ün Türkiye’nin mobilya başkenti olma hedefi olduğundan söz eden Özcan Ayhan, “Biz İnegöllüler Kayserilileri örnek almaya kalksak, kendimizi 15 yıl geriye gitmiş sayarız” diyerek Hisarcıklıoğlu’na tepkisini dile getirdi.

İNEGÖL MOBİLYASI TÜRKİYE’NİN 1 NUMARASI

Konuyla ilgili dün Mobilyacılar Odası’ndaki makamında bir basın toplantısı düzenleyen Özcan Ayhan, burada yaptığı açıklamasında; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun İTSO Hizmet Binasının açılışında İnegöllü mobilyacıların Kayserili mobilyacıları örnek almaları şeklindeki ifadesine ilişkin, açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti. İnegöl mobilyasının Türkiye’de tasarım, firma çoğunluğu ve kalitesiyle bir numara olduğunu kaydeden Ayhan, “Bizim İTSO Başkanımızın zamanında koyduğu hedef, mobilyada Türkiye’nin başkenti olmadır. Bu konuda zaten biz son derece istikrarlı bir şekilde Türkiye’nin mobilyada başkenti olma hedefini gerçekleştirdik. İnegöl mobilyası Türkiye’nin bir numarasıdır. Tasarım odaklıdır ve bütün diğer illerimize biz buradan yeni modeller, yeni renkler gönderiyoruz. Türkiye’nin modasını belirliyoruz. 170 binlik nüfusumuzla Türkiye’nin ihracat fazlası veren ilk 9 ilinin içerisindeyiz. 185 milyon dolarlık 2011 yılı ihracat rakamı, Türkiye ekonomisine verdiğimiz katkının bir örneğidir” dedi.

KAYSERİLİLERDEN ÖĞRENECEK BİRŞEYİMİZ YOK

Kayserililerin yıllardır İnegöllüleri örnek aldığını anlatarak konuşmasını sürdüren Ayhan, “Benim sevgili Başkanımıza cevaben söylemek istediğim, tabi kendisi de Kayserili olduğunu belirtmiştir. Kayserililer zaten İnegöllüleri yıllardır örnek almıştır. Biz İnegöllüler Kayserilileri örnek almaya kalkarsak, kendimizi 15 yıl geriye gitmiş sayarız. Biz yılda iki tane fuar yapıyoruz. Nisan ve Kasım aylarında düzenlediğimiz fuarlar. Fuarlarımıza gelen Kayserili sayısına baktığımızda, benim ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Kayseri’deki fuara giden İnegöllü sayısına bakarsanız çok düşüktür. Çünkü orada bizim görebileceğimiz, uygulayabileceğimiz modeller yoktur. Fakat onlar bizi her zaman takip ederler. Fuar takvimiyle de takip ederler. Fuarları aynı tarihe almakla Kayserili, İzmirli, Ankaralı fuar şirketlerinin bir gayesi ve sebebi vardır. İnegöl’e gelen ziyaretçilerin aynı tarihte onlara da uğraması içindir. Bunlar açık ve net göstergelerdir” açıklamalarında bulundu.

KAYSERİ’Yİ ÖRNEK ALARAK HEDEF KÜÇÜLTEMEYİZ

“İnegöllü mobilyacılar olarak, bizim bir hedefimiz var” diyen Başkan Ayhan, şöyle devam etti: “Dünyanın en iyi mobilya tasarımı yapan ülkesi, tartışmasız İtalya’dır. Bizim hedefimiz de İtalya’dır. Yurt içindeki tartışmasız birinciliğimiz, bundan sonra artarak devam edecektir. Kalitemiz devam edecek. Bundan sonra inşallah markalarımız da çıkacaktır. Fakat markaların yanında İnegöl mobilyası satılırken, bizim diğer mağazamız da daha kaliteli mallar var, daha güzel mallar var deyip bu markaların adı altında satıldığı da unutulmamalıdır. İnegöllü mobilyacılar olarak bizim hiçbir il ve ilçe de mal veremediğimiz yer yoktur. Altının değerini sarraf anlarsa, bizim değerimizi de mobilya mağazası satıcıları anlar. Benim ne demek istediğimi, bu işi bilenler anlar. Bu demek değildir ki, kendimizi dev aynasında görüyoruz. Bizim de yapacağımız daha çok işler vardır. Fakat hedef küçülterek Kayseri’yi örnek almak gibi bir niyetimiz de yoktur. Türkiye bizi örnek alacaktır. Biz de İtalya’yı örnek alacağız.”



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22