www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kaza Oranları 2 Kat Arttı

Kaza Oranları 2 Kat Arttı

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, 2017 yılı ilk 6 ayında ülke genelindeki kaza oranlarının 2016´nın ilk 6 ayına göre 2 kat arttığını belirterek sürücülere uyarılarda bulundu.

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, ülke genelinde ve İnegöl yerelinde meydana gelen kaza oranlarıyla ilgili bilgiler verdi.

İNEGÖL, TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, ?Senenin ilk 6 ayında Türkiye Esnaf Sanatkârlar Konfederasyonu tarafından ülke genelinde çıkarılan raporda kazaların çok ciddi derecede artış gösterdiğini gözlemliyoruz. Kazaların aşağı yukarı yüzde 80´i taksiler yani ufak araçlarda ve genelde sıcak havalarda yaşandığını görüyoruz. İlk 6 ayda İnegöl´e baktığımızda aşağı yukarı 50 ilden büyük ilçemizde bu oranın az derecede olması bizi sevindiriyor. Olay yerinde 1 tane ölümlü kazamız var, 308 yaralamalı kazamız var, 300 tane maddi hasarlı kazamız var. 70 bin aracın bulunduğu İnegöl´de bu oran iyi bir durum. Hiç kaza olmasın isteriz ama tabi ki burada şoförlerimize, vatandaşlarımıza çok iş düşüyor. Biz sene içerisinde defalar ikazlarda bulunuyoruz. Uykusuz, yorgun araç kullanmamaları konusunda insanları uyarıyor, elimizden geldiğince bildiriyoruz. Hiçbir şekilde kimsenin burnu kanamasın, kimse yaralanmasın, kimse ölmesin isteriz. Terörden daha beter bir durumda? Çok güzel yollarımız var. Şuanda Türkiye´de tek şeritli yol kalmadı, yollarımızın durumu güzel.?

KAZALARDA YÜZDE 100 ARTIŞ GÖZLENDİ

?Sigorta konusuyla alakalı ticari büyük araçlarda ciddi bilinç oluştu, büyük araç kaza sayısı neredeyse yok denecek kadar az seviyede.Kazalar genelde küçük araçlarda yaşanıyor. Bizim şoförlerimiz bu işten ekmek kazandıkları için bu konuda daha dikkatliler, daha özen gösteriyorlar, daha duyarlılar. Tabi ki bunların hepsinin dengelenmesi lazım. İnsanların mutlaka iyi bir eğitim sürecinden geçtikten sonra direksiyon başına geçmeleri daha uygun olacaktır. Bu kazalar da yaşanmayacaktır. Bu kadar düzgün yollarda, bu kadar düzgün arabalarda bu kazaların olmaması gerekiyor. Bugün de bir kaza yaşandı, sürücü yağışlı yolda direksiyon hâkimiyetini kaybetti ve tek taraflı kaza yaptı. Yollarımız bu kadar güzel ama ne var; aşırı sürat, dikkatsizlik, yorgunluk? Ciddi bir yaralanma olmaması bizi sevindirdi. İnşallah ileriye doğru bu kazalar daha da aşağı seviyelere düşer. 2016´nın ilk 6 ayı ile 2017´nin ilk 6 ayına baktığımızda yüzde 100 artış görülmüş. Yılın ilk 6 ayında 190 bin kaza olmuş. Bunun 7 bin küsuru İstanbul´da, 45 tanesi Tunceli´de yaşanmış. İnsanlarımızdan daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01