www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KÂBUS GERİ DÖNDÜ

KÂBUS GERİ DÖNDÜ

Önceki gün İnegöl´de etkili olan sis neredeyse gün boyu hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sabahın erken saatlerinde başlayarak öğlen saatlerine kadar etkisini sürdüren sis, görüş açısını 5 metreye kadar düşürürken trafik, bazı noktalarda durma noktasına geld

İnegöl´de her yıl yaşanan sis kâbusu yeniden geri döndü. Dün sabahtan bu yana etkili olan sis ve hava kirliliği hayatı olumsuz hale getirdi. Sabah kalkıp evlerinden çıkan vatandaşlar, gün zehir oldu.Özellikle sabah saatlerinde İnegöl´ün genelinde etkili olan ve görüş mesafesini yer yer 5 metreye kadar düşüren duman ve sis bulutu hayatı olumsuz hale getirdi.Sabah saatlerinde kendisini daha çok hissettiren yoğun sis İnegöl`de yaşam şartlarını zorlaştırıyor.

HASSAS BÖLGE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın sitesinde Türkiye´nin her yerinden alınan hava kirliliği verileri puanlanarak, iyi, orta, hassas, sağlıksız, kötü ve tehlikeli diye 6 kategoriye ayrılıyor. 2015 yılında 113, 2 Ocak 2016 tarihinde 103´e gerileyen İnegöl, 2017 yılının 26 Aralık gününde sis ve kötü görüntüyle birlikte 119´a yükselerek hassas seviyeye yerleşti. Kalitesi düşen İnegöl´de son günlerde soğuk algınlıkları ve gribelenfeksiyon hastalıkları da hortlayarak, vatandaşı adeta sürükler hale getirdi.

KANSER OLUYORUZ!

Yapılan araştırmalara göre, hava kirliliği çok önemli bir kanser sebebi ve yine kansere bağlı ölümlerin de başında geliyor. İnegöl´de hava kirliliğine bağlı olarak kanser vakalarında korkutucu boyutta bir artış gözleniyor.Son yıllarda artan doğalgaz kullanımına rağmen ilçeden bir türlü eksik olmayan puslu hava, sıcaklıkların iyiden iyiye düştüğü ve soğuk havanın etkili olduğu bu günlerde yine gün yüzüne çıktı. Sürekli artan nüfusu ile birlikte kömür kullanımının da yaygın olduğu ilçemizde, her kış görülen kirli hava İnegöllüleri zehirlemeye devam ediyor.

ASTIM VE KALP HASTALARINI ETKİLİYOR

Kirlilik nedeniyle yaşanabilecek hastalıklardan bahseden uzmanlar, "Hava kirliliği, kronik astım, alerjik hastalıklar, solunum yolu hastalıkları, kalp ve tansiyon rahatsızlıklarını tetikliyor" diyen uzmanlar, "Kirli havada karbonu da kükürtü de azotu da normal sınırların üzerinde. Bebekler, yaşlılar, bağışıklık sistemi baskılanmış ve kronik hastalığı olanlar mutlaka tedbir almalı. Mümkünse bu tür havalarda dışarıya çıkmamalı. Çıkıyorlarsa da ağzı, burnu atkı, eşarp, maske gibi şeylerle kapatmak lazım. Kanser tedavisi gören hastalarda daha dirençsiz. Çok çabuk hastalanırlar. Böyle kötü havalarda her tür hastalığa kapılarını açmış durumdadırlar. Dikkatli olmak gerekli" ifadelerine yer verdiler.

ÖNLEM ALINMALI

Yıllardır var olan ve bir türlü çözülemeyen hava kirliliği konusunda bugüne kadar önemli bir adım atılamazken, yapılan fabrika denetimlerine rağmen kötü havanın önüne geçilemedi.Gelecek nesiller için tehlike sinyalleri veren İnegöl´ün hava kalitesinin artırılması için yetkililerin bir an evvel önlem alması gerekiyor.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19