?KÂBUS GERİ GELDİ?

?KÂBUS GERİ GELDİ?

Mobilya kenti İnegöl´de, yağışların başlamasıyla yıllardır yaşanan sahne değişmedi. Milyon dolarlık yatırımların yapıldığı sanayi de yollar çamur deryasına bürünürken, işletme sahipleri sokaklar için ?Kâbus geri geldi? ifadesini kullanıyor.

MODEF EXPO Fuarı Pazar günü sona erdi. Yurtdışından ve yurt içinden ilçemize gelen yüzlerce sektör temsilcisi, gerek fuar merkezini, gerekse üretim sahalarını ziyaret etti.

YÜRÜMEK CESARET İSTİYOR

Ancak mobilyanın başkenti İnegöl´de yıllardır değişmeyen bir görüntü var. Kronikleşmiş asfalt sorunu nedeniyle, yaz aylarında toza bürünen cadde ve sokaklar, yağmurların başlamasıyla çamur deryasına dönüşüyor. Kış aylarında müşterilerini işletmelerine davet etmeye çekinen işadamları, fuar dönemini yağmursuz geçirmenin sevincini yaşarken, önceki gün başlayan yağmurla birlikte çamur deryasına dönüşen sokakları için kâbus geri geldi yorumunu yaptılar. Yaz kış yaşanan sorunun çözüme kavuşturulmamasını sert sözlerle eleştiren firma sahipleri, görüntü vermeye ise yanaşmıyor.

İŞLETME SAHİPLERİNDE AKTAŞ ŞAŞKINLIĞI

İşyerlerine bisiklet ya da motosiklet ile gelen işçiler ise, bataklığa dönüşen yollarda ilerlemekte büyük güçlükler yaşıyorlar. Su birikintisi ve çamurun günlerce kalkmadığı cadde ve sokaklarda müşteri ağırlamak ve sevkiyat yapmakta büyük zorluklar yaşayan işletme sahipleri, belediye yetkililerine ateş püskürüyor. Yeterli alt yapı olmadığı için asfaltlanamayan cadde ve sokaklardaki firmaların çalışacak eleman bulma konusunda da büyük sıkıntı yaşadıkları öğrenildi. İşetme sahipleri, büyükşehir yasası ile başlayan hizmet keşmekeşliğinin, Recep Altepe´nin istifası ile daha da içinden çıkılmaz hale geldiğini belirtirken, 250 bin nüfuslu bir ilçenin sorunlarını çözemeyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın, Bursa büyükşehir belediye başkanlığına talip olmasını ise şaşkınlıkla karşılıyor.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68