www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

KELEBEK MUTFAK İNEGÖL´DE

KELEBEK MUTFAK İNEGÖL´DE

Türkiye´nin önde gelen firmalarından olan Kelebek Mutfak´ın İnegöl Şubesi düzenlenen tören ile Murat ve Köksal Aydın kardeşler tarafından hizmete açıldı.

 

Şebboy Caddesi üzerinde bulunan firmanın geçtiğimiz Cumartesi günü saat 14.00´da düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, bazı oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

GURUR VE MUTLULUK BİR ARADA

Tören esnasında bir konuşma yapan Kelebek Mutfak İnegöl Şubesi sahiplerinden Murat Aydın, ?Gururu ve mutluluğu bir arada yaşadığımız bugünde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin 80 yıllık çınarı, mobilya sektörüne birçok ilk kazandıran, tasarımlara yön veren Kelebek ailesinin bir parçası olmanın ve yılların eskitemediği bir markanın yeni yüzünü İnegöl halkıyla tanıştırmanın gururu ne mutlu ki bugün bizlere nasip olmuştur. İnanıyoruz ki, Kelebek ailesi öncü marka olma niteliğini elinden hiçbir zaman bırakmayacak ve sizlerin beğenisini kazanmaya devam edecektir. Bizde firma olarak bu markaya ve İnegöl halkına layık olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Rabbim inşallah bizleri mahcup etmez. Bayi çalışmaları ve mağaza tadilatı sırasında bizlere katkılarından dolayı Satış Müdürümüz Derya Tuğrul´a, Bölge Müdürümüz Osman Taşçı´ya ve Mimarımız Duygu hanıma teşekkür ederken, Kelebek ailesine yıllarca hizmet etmiş, mobilyanın başkenti İnegöl´ün yetiştirdiği, sektörün başarılı ismi, genç yaşta kaybettiğimiz Erol Çetinkaya´yı saygı ve rahmetle anıyorum. Hızla büyüyen Kelebek ailesinin bir parçası olduğumuz bu mutlu günümüzde açılışımıza katılan herkese teşekkür ederim? dedi.

 

KELEBEK, ATATÜRK´ÜN EMRİYLE KURULDU

Kelebek firmasının 1935 yılında Atatürk´ün emriyle uçak kanatlarına ürün üretmek için kurulduğunu belirten Kelebek Mutfak Türkiye Satış Direktörü Serdar Sorfük ise, ?Ama uçaklar o zaman suntalamdan panele döndüğünden dolayı da bu fabrika mobilya sektörüne hizmet vermeye başlamış. 80 yıllık bir markamız. Şuanda 91 noktada mobilya olarak, 60´ncı noktamızı İnegöl´de Aydın ailesiyle açarak 141 noktada Türkiye´de hizmet veriyoruz. 9 ülkede, ülkemizin Kelebek markasını gururla ve her gittiğimiz ülkede de beğeniyle sunmaya devam ediyoruz. Mobilya ve mutfak sektörü yani ahşap sektörünün kalbinin bir tanesi de İnegöl. İnegöl´de ilk ulusal marka olarak da Aydın ailesiyle hizmet vermek bize ayrı bir mutluluk veriyor. Bu güzel günde açılışımızın hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum. Bizim ihracat müdürümüz İnegöllüydü. Erol Çetinkaya kardeşimizi 2 ay önce çok üzücü bir trafik kazası sonucu kaybettik. 2 ay önce üzücü bir olay için İnegöl´deydim. Çetinkaya´ya Allah rahmet eylesin. Çok iyi bir insandı. Bu açılışı ona da atfediyorum. Bugün İnegöl´e daha mutlu bir iş için geldim. İnşallah başta Aydın ailesi olmak üzere, İnegöllülere ve Kelebek ailesine bu mağaza hayırlı ve uğurlu olur?şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL İÇİN BİR AVANTAJ

Son olarak kürsüye çıkan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Konuşmalarımda abartmayı fazla sevmem ama mütevazı yapmayacağım tek konu mobilya. Mobilya sektöründe çalıştığım firma nedeniyle ciddi deneyime sahibim. 2004 yılındaki Belediye Başkanlığı sürecimde mobilyayla olan irtibatımı sekteye uğrattı. Bizde heyecanımızı MODEF üzerinde ve farklı kanallarla tatmin etmeye çalıştık ama takdir edersiniz ki Belediye Başkanı olarak bunlar yetkili olduğumuz kurumlardı. Ben Kelebek firmasını iyi tanıyorum. İnegöl´de Kelebek firmasının var olması İnegöl için bir avantaj. Biz İnegöl olarak mobilya anlamında ciddi bir yok kat ettik. İnegöl olarak mutfak konusuna uzak durduk ama artık annelerimizin klasik tencere ve tavaları dizdiği raftan bir mutfak kültürüne geçildi. Mutfak işi daha sıkıntılı... Özel ve eve göre uygulamalar yapıyorsunuz. Ölçüler alınıyor, defalarca gidip geliniyor. O standart komidinden, şifonyerden daha farklı bir konu. Belki de mutfak konusundan uzak durmamızın nedenlerinden bir tanesi bu oldu. Mutfak ve büroda, yemek ve yatak odalarında aldığımız mesafeyi alamadık. Kelebek firmasını gezdiğimiz her şehirde en prestijli mağazalarda görürüz. Kelebek´in tabi ki zaman içerisinde kendi içinde bazı değişim ve dönüşümleri oldu. Mutfak ve mobilya ürünleri farklı mağazalarda satılır oldu. Bu organizasyonda istikrarlı bir şekilde yine Kelebek ismiyle devam ettiriyor. Artık şehirlerimiz gelişiyor. Ülkemiz gelişiyor. Bazen siyasi istikrarsızlıklara bazen de ülke dışındaki krizlere rağmen ülkemiz büyüyor. Bu insanların yaşam alanlarına da yansıyor. Eskiden bir ceket, iki pantolonla hayatı idare ederken, şuan hangimizde bir ceket iki pantolon var? Envai çeşit takım elbiseler giyiyoruz. Beraberinde yaşam alanlarımız, mutfağıyla, yemek ve yatak odalarıyla mobilyaları değiştiriyoruz. Anne ve babalarımız ömürlerinde bir kez yemek ve yatak odası alırdı. Ama şimdi 3-5 yılda bir evimizdeki mobilyaları değiştiriyoruz. Bir mutfak yaptıralım da 30-40 sene gitsin kavramı da artık kalmadı. Bana göre mutfak çok güzel bir konu. Bu manada ben Murat ve Köksal arkadaşımızı iyi tanıyorum. Yaptıkları işlerde başarılı olmuş kardeşlerimiz. Kendi kalitelerini katarak inşallah güzel bir netice ortaya çıkaracaklar. Bu şehrimizin de gelişimini ve kalitesini etkileyecek önemli konulardan bir tanesi. Ben kendilerine başarılar diliyorum? diye konuştu.

 

ERİŞİLMESİ ÇOK ZOR BİR MARKAYDI

Kelebek´in bir dönem gerçekten erişilmesi çok zor bir marka olduğunu ifade eden Aktaş, ?Gerçekten şehrimizde, ülkemizde gelişiyor. Burada ticaretle alakalı farklılıkları yakalamak lazım. Herkesin yaptığını yapmak mesele değil. Mesele çok daha farklı işler yapabilmektir. Yeni bir konu icat edemeyebilirsiUniz ama mutfak işi yapıyorsanız markanız farklı olacak, yaptığınız işler farklı olacak, hizmetimiz ve kaliteniz iyi olacak. Bunu hangi konuyla düşünürseniz düşünün, farklılığı ve ayrıcalığı ortaya koymanız lazım. Kelebek bir dönem gerçekten birileri için erişilmesi çok zor bir markaydı. Gerçekten piramidin deyim yerindeyse üstüne hitap ediyordu. Yeni grupla beraber artık Kelebek daha genele açılan, daha genelin kullandığı o erişilmezlikten erişilebilir ve gerçekten farklı çözümler üreten bir marka haline dönüştü. Dolayısıyla ben Köksal ve Murat kardeşimizin de böyle önemli bir ayrıcalığı yakaladıklarını kendileri ve şehir adına bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Ama eskiler diyordu ?Ekmek aslanın ağzında´ diye. Artık ağzında değil, midesinin dibinde. Yani onu girip, bulup oradan çıkaracaksınız. Eskiler ?Gezen kurt aç kalmaz´ derdi. Araştırmak, tanıtım ve reklam yapmak lazım. Markanızla beraber o pazarlama farklılığınızı ortaya koyarak çok güzel işler başarabilirsiniz? ifadelerini kullandı.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek firmada bulunan ürünler incelendi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00