KENDİ HİKÂYE KİTAPLARINI YAZDILAR

KENDİ HİKÂYE KİTAPLARINI YAZDILAR

Vehbi Koç İlköğretim Okulu 3-F sınıfı öğrencileri, öğretmenlerinin nezaretinde kendi yazdıkları hikâyelerden oluşan ‘Küçük Ellerden Öyküler’ isimli bir hikâye kitabı çıkardı.

Vehbi Koç İlköğretim Okulu 3-F sınıfı öğrencileri, İnegöl’de ve beklide Bursa’da ilk olacak bir projeye imza attı. Sınıf öğretmenleri Metin Yüksek’in girişimleri ile sınıfta bulunan 33 öğrenci, kendileri yazdıkları 33 hikâyeyi ‘Küçük Ellerden Öyküler’ isimli bir kitapta bir araya getirerek kendi hikâye kitaplarını yazdılar. Her öğrencinin öyküsünün bulunduğu sayfada ismi ve resmi de yer alırken, bin adet basılan hikâye kitabı İnegöl ve Bursa’daki okullarda dağıtıldı.

Kitaplarının yayınlanmasının ardından 3-F sınıfı öğretmeni Metin Yüksek, 2 öğrencisi ile İnegöl Kaymakamı Aziz İnci’yi ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler Kaymakam İnci’ye kitaplarını hediye ederken, İnci’de bu projenin örnek bir çalışma olduğuna vurgu yaptı.

Aziz İnci’nin makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan sınıf öğretmeni Metin Yüksek, çocukların hayal gücünü geliştirici çalışmalar yapmak adına hikâye yazma dersleri işlediklerini anlatarak; “Öğrencilerimiz buna çok büyük ilgi gösterdiler. Hikâyelerle ilgili teknik bilgileri de derslerimizde işledik ve her öğrencimiz kendi hikâyesini oluşturdu. Biz de bunu bir kitapta toplamak istedik. Baktım ki öğrencilerimiz de bu konuda ciddi, gerekli yazışmaları yaptıktan sonra kitapla ilgili çalışmalarımıza başladık. Yaklaşık 4 ay gibi bir sürede kitabımızı tamamladık” dedi.

Kitabımızı Van’a Da Göndermek İstiyoruz

Kitaplarının bin adet basıldığını ve bunun 80 tanesinin Bursa’daki bazı okullara gönderildiğini belirten Yüksek, şöyle devam etti: “Bin adet basılan kitabımız İnegöl’deki tüm okullarımıza da dağıtıldı. 2 buçuk ay hikâyelerle ilgili hazırlıklarımız sürdü, 1 buçuk ay da baskısı ve hazırlığı sürdü. 4 ay gibi bir sürede de tamamen öğrencilerimiz tarafından hazırlanan hikaye kitabımız tamamlandı. Bizim şimdiki amacımız ise, bu kitaptan bin adet daha basıp Van’daki öğrencilere göndermek. Bunun için de eğer gerekli desteği bulabilirsek, sponsor ayarlayabilirsek Van’daki öğrencilere de kitabımızı ulaştıracağız.”

Bu Proje Örnek Olmalı

Kaymakam Aziz İnci ise, öğrenciler tarafından hazırlanan kitabı müsait bir vaktinde okuyacağını söyledi. Genelde okullarda okuma yarışmaları, şiir yarışmaları yapıldığını anlatan Kaymakam İnci; “Yapılan bu farklı projede de öğrenciler hikâye yazmaya teşvik ediliyor. Projenin amacı, öğretmenimizin de söylediği gibi çocuklarımızın hayal güçlerini geliştirmek ve okumaya teşvik etmek, çocuklarımızın hayal dünyasını geliştirmek. Çünkü her şey ilk önce hayal etmekle başlar. Aynı zamanda bu çocuklarımızın kompozisyon ve ifade kabiliyetini geliştiren, onları diğer projelerde de yüreklendiren bir çalışma. Ben çocuklarımızı ve onları yüreklendiren öğretmenleri ile idarecilerini tebrik ediyorum. Bu projenin de örnek teşkil etmesini temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Ziyaretin sonunda öğrenciler Kaymakam İnci’ye çiçek takdim ederken, İnci’de öğrencilere küçük hediyeler verdi.

Bu Proje Bizi Duygulandırdı

Öte yandan, 3-F sınıfı öğrencileri Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ü de makamında ziyaret ederek kitaplarını tanıttılar. Vehbi Koç İlköğretim Okulu 3-F sınıfı öğrencilerinin öğretmenleriyle beraber örnek bir çalışma yaptıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk; “Kitap Okuyorum kampanyası çerçevesinde her okulda sabah ilk 10 dakika uygulanan projeye destek amacıyla sınıf olarak kitap hazırlayan öğrencileri tebrik ediyorum. Küçük yavrularımızın kendi hayallerindeki kahramanları bu kitapta yer vermesi bizleri duygulandırdı. Öğrencilerimize fırsat verildiği taktirde ne kadar güzel projeler yapabileceklerini gördük. Bundan dolayı hepsinin gözlerinden öpüyorum. Öğretmen arkadaşımızdan kitabın hazırlanmasından basımına kadar yaptığı öncülükten dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Mutlaka bu kitabı okuyacağım ve okurken de duygulandığım, heyecanlandığım ve güldüğüm anlar olacaktır. Diğer okullardaki öğrencilerin de böyle çalışmalar yapması bizleri mutlu edecektir. Kitap okumanın yanı sıra kitap hazırlamak da ayrı bir maharet gerektirir. Üçüncü sınıf öğrencilerinin gösterdikleri bu başarıdan dolayı kendilerini tekrar kutluyorum” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00