KENDİNİ VE YEĞENİNİ YAKMAK İSTEDİ

KENDİNİ VE YEĞENİNİ YAKMAK İSTEDİ

Sinanbey Mahallesi´nde uyuşturucu ticaretinden tutuklanan yengesinin suçsuz olduğunu iddia eden şahıs, üzerlerine benzin dökerek kendisinive yeğenini yakmak istedi. Şahıs, Emniyet ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda ikna edildi.

 

Edinilen bilgiye göre olay, geçtiğimiz Cumartesi günü Sinanbey Mahallesi Mesudiye Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Hacı M. isimli şahıs, geçtiğimiz hafta uyuşturucu ticareti yaparken suçüstü yakalanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen yengesi I.Ç.´nin cezaevine gönderilmesinin haksız olduğunu savundu. Alkol alarak evinin önüne gelen şahıs elinde benzin şişesiyle tehditler yağdırmaya başladı. Hacı M., yanına küçük kızını da alarak üzerine benzin döküp yakmak istedi. Mahallelinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda Emniyet ekibi gönderildi. 112 Acil Servis ekipleri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de olay yerine sevk edildi.

 

SAVCI VE KAYMAKAMI ÇAĞIRDI

Kendisini ikna etmeye çalışan polisleri yanına yaklaştırmayan Hacı M., üzerine benzin döküp çakmakla kendini ve kızını yakmakla tehdit ederek yengesinin suçsuz olduğunu haykırdı. Polisin uzun ikna çabaları sonuç vermedi. Derdini anlatmak istediğini belirten şahıs, olay yerine Savcı ve Kaymakamın gelmesini istedi.

 

?YENGEM SUÇSUZ?

Kendini yakma girişiminde bulunan Hacı M., bu sırada görüntü alan gazetecilerden de yardım isteyip sıkıntısını dile getirdi. Kameralara açıklama yapan Hacı M., ?Benim yengem suçsuz. Daha önce hapse girdi, hamileydi bebeğini kaybetti. Şimdi yine hamile bu yeğenim de hapiste ölecek. Suçsuz yere hapse girdi. Uyuşturucu satmıyor. Hurdacılık yapıyor? dedi.

 

YEĞENİNİ BIRAKMAYA İKNA ETTİ

Hacı M. ikna edilemeyince, İlçe Emniyet Müdürlüğü Amiri İlhami Arali de olay yerine geldi. Emniyet Amirini de yanına yaklaştırmayan Hacı M., elindeki şişede bulunan benzini üzerine dökmeye devam etti. Emniyet Amiri İlhami Arali, uzaktan yaptığı çağrılarla Hacı M.´yiyeeniniı bırakmaya ikna etti.

 

ÜZERİNE SİGARA İZMARİTİ ATTILAR

Emniyet ekiplerinin kendini yakmak isteyen şahsı ikna çabaları sürerken, karşı evin çatısından Roman vatandaşların sigara izmariti atmaları kısa süreli gerginliğe sebep oldu. Polisin de müdahalesi ile vatandaşların, üzerine benzin döken Hacı M.´yesigara izmaritleriatmaları engellendi.

 

AMİR İKNA ETTİ

Bir süre daha ikna çabaları sürdükten sonra Emniyet Amiri İlhami Arali, Hacı Meral´i yanına gelip derdini dinlemeye ikna etti. Yaklaşık 15 dakikalık görüşme neticesinde Arali, Hacı M.´yielindeki çakmağı bırakmaya ikna etti. Hacı M. daha sonra yeğeniyle birlikte ambulansa bindirilip sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68