Kendinizi Değil, Milleti Düşünün

Kendinizi Değil, Milleti Düşünün

Milletvekillerine yapılan zamların ardından asgari ücrete gelen zamları eleştiren Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, Milletvekillerinin maaşının 12 bin TL’yi bulduğunu söyledi. Urgun, maaşımız yetmiyor deyip hesap çıkartan vekillere seslenip,

Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, hayat pahalılığının sürekli artış gösterdiği ülkemizde, Milletvekili maaşlarına yapılan zammı ele alarak asgari ücretin düşüklüğüne dikkat çeken yazılı bir basın bildirisi yayınladı.

Açıklamasında milletin büyük çoğunluğunun ekonomik sıkıntıları olduğunu kaydeden Urgun, özellikle Van’daki depremzede vatandaşların, felaketin üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen sıkıntılarının giderilemeyişini de vurguladı.

Vekillerin Maaşı 12 Bin TL’yi Buldu

Yüzlerce vatandaşın ağır kış şartlarına rağmen, çadırlarda yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Başkan Bahri Urgun; “Böyle bir ortamda bir gece yarısı operasyonu ile yapılan milletvekili maaş zammı, kamuoyunda haklı bir rahatsızlığa neden olmuştur. Konu kendilerine yapılacak maaş zammı olunca, hiçbir konuda anlaşamıyormuş gibi görünen meclisteki partiler, gece yarısı meclis TV kapandıktan sonra, sarmaş dolaş olarak, kendilerine yüzde 100’ü aşkın zam yapmışlardır. Bu düzenleme ile emekli vekillerin maaşı yaklaşık 8 bin TL, şimdiki vekillerin maaşı ise 12 bin TL’yi bulmuştur. Ayrıca çifte emeklilik ve prim kıyağı da cabası olmuştur. Milli geliri kişi başı 46 bin 500 dolar olan İngiltere’de bile Milletvekili maaşı 6 bin 200 dolar iken, her konuda Avrupa’yı örnek almayı kendilerine düstur edinmiş hükümetin, kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolar olan ülkemizde milletvekili maaşı 5 bin 600 doları bulmuştur” dedi.

Vatandaşa Günlük Bir Simit Bir Çay

Asgari ücrete yapılan zamlarda hükümetin adaletli davranmayı ihmal ettiğini ifade eden Urgun, şöyle konuştu: “Bir yandan sayın vekillerimize zam çıkartan hükümet ve meclisimiz, diğer yandan da asgari ücrete bugün zam yapmıştır. Tabi ki hükümet, bu konuda da adaletli davranmayı ihmal etmemiştir. Zira Milletvekiline makamına yaraşır bir zam yaparken, asgari ücretle çalışan işçimize de doğal olarak hak ettiği en asgari zammı yapmıştır. Bazı vekillerimiz aylık harcamalarını kalem kalem yazarak maaşın yetmediğini söylüyorlar. Şimdi biz de bir asgari ücretlinin aylık harcamalarını sizlerin huzurunda hesaplıyoruz. 660 TL alan asgari ücretli, bunun en azından 300 TL’sini kiraya, 100 TL’sini faturalara veriyor. Geriye kalan 260 TL ile de hem mutfak ihtiyacını karşılıyor, hem de çoluk çocuğa bakıyor. Şimdi 4 kişilik bir aile düşünün ki Başbakanımız en az üç çocuk tavsiye ediyor, 260 TL para ile ne yenilir diye sorarsanız işte cevap: 30 gün, her günde üç öğün, her öğünde 1 simit 1 çay. Ama asgari ücret alan vatandaşımız bu duruma artık üzülmesin. Mevcut Hükümet bugün kendilerine gerekli olan zammı yapmıştır. Yapılan yüzde 6’lık zam ile aylık 38 TL fazla para alacak olan vatandaşımız artık günde 2 simit daha fazla yiyebilecektir. Veya bu simidi yemeyip, geleceği için yatırıma dönüştürebilecektir. Şimdi buradan iktidar ve meclisteki muhalefet partilerine sesleniyoruz: Bunun neresinde adalet, neresinde kalkınma, neresinde halkçılık, neresinde milliyetçilik.”

Biz Rekor Zamları Yapmaya Hazırız

Hükümetin ve meclisteki diğer partilerin vekillere yaptığı bu zammı hırsızlık olarak değerlendiren Bahri Urgun, “Öncelikle halkımız açlık sınırının altında ücretlerle hayatını sürdürmeye çalışırken, bir gece yarısı yaptığınız bu hırsızlığı kınıyoruz. Yaptığınızdan belli ki, sizler bu milletin hakkını koruyamazsınız, sizler ancak kendi çıkarlarınızı düşünürsünüz ve horoz dövüşü yaparak, ancak dış güçlere ve rantiyecilere hizmet edersiniz. Biz milli görüşçüler, Başbakan Erbakan zamanında işçiye yüzde 107, memura yüzde 130, emekliye yüzde 1000’e kadar zamlar yapmıştık. Saadet Partisi olarak bizler, Erbakan Hocamızdan kalan büyük bir mirasa sahibiz. Yetki verildiği takdirde; Havuz sistemini kurup, denk bütçeyi yaparak ve kaynak paketlerini hayata geçirerek, yüzleri yeniden güldürmek için, milletimize o yüksek, rekor zamları yapmaya hazırız. Lütfen bir gece yarısı da meclis TV kapandıktan sonra toplanın ve işçiye-memura ve emekliye yüzde 100’ü aşkın zamlar yapın, yine başka bir gece toplanın kendinizi değil, köylüyü, esnafı ve diğer kesimlerin yüzünü güldürecek bir şeyler yapın. Ey meclistekiler, yeter artık. Vatandaş için bir şeyler yapın. Kendinizi değil milleti düşünün” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07