KENT KONSEYİ ÖNEMLİ BİR GÜÇ

KENT KONSEYİ ÖNEMLİ BİR GÜÇ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Kurul´da güven tazeleyen Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve yürütme kurulu üyelerini ağırladı.

Bursa´da yaşayan herkesin Bursa´yı sahiplenmesi, kentin değerlerine sahip çıkması için kentlilik bilincinin büyük önem taşıdığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu noktada da Kent Konseyi´nin çok önemli bir güç olduğunu söyledi.

Seçimli Genel Kurul´la oy birliği ile yeniden Kent Konseyi Başkanı seçilen Hasan Çepni, yürütme kurulu üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´yi makamında ziyaret etti. Türkiye´nin pek çok yerinde formaliteden kurulmuş, içeriği dolu olmayan etkinlikle devam eden kent konseyleri olduğunu ifade eden Çepni, ?Bursa´da ise Türkiye´nin hiçbir yerinde emsali olmayan bir yapı var. Türkiye´de ilk defa şube müdürlüğü ile desteklenen bir Kent Konseyi var. Bu hem maddi anlamda hem de personel desteği anlamda önemli bir destek. Bunun yanında Bursa´nın en prestijli mekanlarından Kongre merkezinde bize tahsis edilen alanlarda çalışıyoruz. Yılda 1500 etkinlik yapan kurum iken son 6 ayda 1620 etkinlikle rekorumuzu egale ettik. Yılda 2500 etkinlik yapan bir kurum haline geliyoruz. Bu tamamen sivil toplumun katılımcı gücünden kaynaklanıyor. 6 ay içinde 100 kadar kurum Kent Konseyi´ne üye oldu. 17 ilçede de temsilciliğimiz var. Yeni listemizi de mümkün olduğunca geniş tabanlı şekilde katılımcı anlayışla dizayn etmeye çalıştık. Katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ediyorum? diye konuştu.

KATILIMCILIĞA ÖNEM VERİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa´da yaşayan herkesin bu kenti sahiplenmesi gerektiğini ve değerlere sahip çıkması gerektiğini vurguladı. İlk Yerel Gündem 21 çalışmalarının da ilk Kent Konseyi çalışmalarının da Bursa´da başladığını hatırlatan Başkan Altepe, ?Katılımcılığa önem veriyoruz. Bu kadar birikimli, kültürlü şehrimizde kentlilik bilincinin gelişmesine yönelik adımları atılmalı. Bu anlamda Kent Konseyi önemli bir güç. Çünkü Kent konseyi çatısı altında her milletten her kültürden her siyasi görüşten gruplar var. Biz Bursa için düşünen, üreten herkese siyasi görüşüne bakmadan destek veriyoruz? dedi.

Ziyaretin sonunda Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Başkan Altepe´ye bir tablo hediye etti.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50