www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kent müzesi örnek olmaya devam ediyor

Kent müzesi örnek olmaya devam ediyor

2009 yılında Türkiye´nin ilk İlçe Kent Müzesi olarak kurulan ve açıldığı tarihten bu yana yüzbinlerce misafir ağırlayan İnegöl Kent Müzesi, müze oluşturmak isteyen şehirlere örnek olmaya devam ediyor.

İnegöl Belediye Meclisinde 2005 yılında alınan karar ile startı verilen ve oluşturulan koordinasyon kurulu ile 4 yıllık hummalı bir çalışma neticesinde tüm köyler tek tek gezilerek toplanan materyallerle oluşturulan İnegöl Kent Müzesi, 10 Ocak 2009 tarihinde Türkiye´nin ilk İlçe Kent Müzesi olarak açılmıştı. Bu tarihten itibaren tüm Türkiye´ye müzesiyle örnek olan İnegöl, 2014 yılı Aralık ayında açılan Mobilya Müzesi ile ikinci müzesine kavuştu.

 

Hem İnegöl Kent Müzesi hem de Mobilya Müzesi, kuruldukları tarihten itibaren büyük ilgi gördü. 10 yıllık süreçte 800 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan İnegöl Kent Müzesi, farklı şehirlere örnek olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul Pendik Belediyesi ve Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesinden yetkililer İnegöl´e gelerek müzeleri inceledi. İki belediyenin yetkilileri de kendi şehirlerinde müze kurmak istedikleri ve örnek olarak İnegöl Kent Müzesini incelemeye geldiklerini ifade ettiler.

 

İlk ziyaret Pendik heyeti tarafından gerçekleştirildi. Pendik Kent Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz beraberinde Pendik Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Nuri Sincanlı, Pendik Belediyesi Kültür İşleri Müdür Yardımcısı Faruk Erdoğan ve Pendik Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Birim Sorumlusu İbrahim Kaplan ile birlikte İnegöl Kent Müzesini ziyaret etti. İkinci ziyaret ise Mustafakemalpaşa heyeti tarafından gerçekleştirildi. Mustafa Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Kocaman ile birlikte müze kurulması için oluşturulan komisyonda yer alan; Kültür İşleri Müdürü Yeliz Özkan Hatip, Nafiz Sekiz, Ezel Tuna, Rasim Balaban, Halit Ersöz, eski meclis üyesi Engin Sökmen ve Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Öz´ün yer aldığı komisyon Kent Müzesini gezerek inceledi. Mustafakemalpaşa heyetine Belediye Başkanvekili Ahmet Kara da eşlik etti.

 

Her iki heyet müzeleri gezip detaylı şekilde inceledi. Burada müze sorumluları tarafından İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Müzesinin kuruluş aşamasından günümüze gelen süreç de misafirlerle paylaşıldı. Müze kurulumu konusunda bilgi alışverişi ve istişarelerinde de yapıldığı ziyaretlerde, heyetler İnegöl Kent Müzesinin örnek bir müze olduğuna dikkat çekti.-



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29