www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KENT KONSEYİNDEN 50 PROJE

KENT KONSEYİNDEN 50 PROJE

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, yılda en az 50 projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İnegöl’de son haftalarda en çok tartışılan konulardan biri haline gelen kaldırım işgalleri, Kent Konseyinin çiçeği burnunda Başkanı Haydar Cerrah’ın da gündemine girdi. Kısa bir süre önce Kent Konseyi Başkanlığı görevine getirilen Haydar Cerrah, İnegöl’de çözüme kavuşturulması gereken sorunlar arasında kaldırım işgalleri konusuna da büyük bir yer ayırdıklarını anlattı. Yapılacak çalışmalardan da söz eden Cerrah, “Malzemelerini kaldırıma çıkaran market, çok fazla iş yapacağını düşünmesin” dedi.

 

Cuma akşamı İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen ‘Ramazan Sohbetleri’ programına konuk olan Haydar Cerrah; Kent Konseyini, hayata geçirmek istedikleri projeleri, İnegöl’ün gerçek sorunlarını ve çözüm yollarını anlattı.

 

KENT KONSEYİ TÜRKİYE’YE ŞART KOŞULDU

Kent Konseyi’nin Avrupa Birliği tarafından Türkiye’ye şart koşulmuş bir kuruluş olduğunu ifade eden Haydar Cerrah, “Avrupa’da nüfusu 50 bini geçmiş şehirlerde bulunan bir kuruluş. Bu aslında Avrupa’da mükemmel işleten bir sistem. İnsanların bulunduğu kentlerdeki sorunları, sıkıntıları gidermek için hayata geçirilen bir proje. Batıda, partilerin dışında projesi olan ve düşünen, yaşadığı kente katkı sağlamak isteyen herkesin fikirlerini ortaya attığı bir kuruluş. Kent Konseyi bağımsız ve kimseye hesap vermek zorunda olmayan bir kuruluş. Yeni oluşturduğumuz enerji ile de güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

 

HEDEF, YILDA EN AZ 50 PROJE

Ramazan ayından sonra yapacakları projelerle çok güzel işler ortaya çıkaracaklarına inandıklarını da ifade eden Haydar Cerrah, “Kent Konseyindeki 10 grubumuzun, minimum 5’er projesi olsun istiyoruz. Yani yılda 50 civarında proje yaparsak biz gerçekten Kent Konseyinin hakkını veririz diye düşünüyoruz. Bunu yapacak birikimimiz de var. Ayrıca dışarıdan gelecek projelere de açığız. Bazı eksik ve aksaklıkları bizden daha iyi görüp tespit edebilecek kişiler olabilir. Şuanda 10 çalışma grubumuz var ve bu gruplarda 80 civarında arkadaşımız var. Dışarıdan gelen arkadaşlarımız 5 kişi ile gelip çalışma grubu kurmak istiyoruz derse, biz bunu da yapabiliriz. Bursa’da 30 tane çalışma grubu var. Bu kapı herkese açık. Herkesin Kent Konseyinde yeri var. Ramazandan sonra ‘Benim de bir projem var’ sloganı ile sahaya inip vatandaşların da projelerini dinleyeceğiz” diye konuştu.

 

“HAVA KİRLİLİĞİ COĞRAFİ KONUMDAN KAYNAKLANIYOR”

Başkan Cerrah, İnegöl’ün ciddi sorunları bulunan bir şehir olduğunu da vurguladı. Gelişmekte, büyümekte olan kentlerde de bu tarz sorunların hep yaşandığını kaydeden Cerrah, “Örneğin anketlerde de gördüğümüz gibi hava kirliliği İnegöl’ün birinci sorunu olarak gündeme gelir. Fakat hava kirliliğinin sebebi İnegöl değil. Şuan İnegöl’de doğalgaz her yerde var. Odun ve kömür olayı bitmiş olmasına rağmen İnegöl’de kışın hala hava kirliliği yaşanıyorsa, bu coğrafi konumdan kaynaklanıyordur” dedi.

 

KENT KONSEYİ KALDIRIMLARA EL ATACAK

Kent Konseyi olarak üzerinde duracakları birkaç proje olduğunu da belirten Haydar Cerrah, kaldırım işgalleri konusuna değindi. Bu sorunun büyük bir sorun olduğunu ifade eden Cerrah; “İnegöl kaldırımları işgal edilmiş bir kent görünümünde. Kahvehaneler, marketler, çeşitli firmalar tarafından kaldırımlar işgal altında. Bizim de ilk olarak ağırlık vereceğimiz konu kaldırım işgalleri. Herkesin bir empati yapması gerekiyor. Malzemelerini kaldırıma çıkaran market, çok fazla iş yapacağını düşünmesin. İnsanlara zulüm oluyor bu. Bir insan bir yerden alışveriş yapacaksa dışarıda eşyaları gördüğü için girmiyor oraya. Mesele BİM ve A101 mağazalarına bakın, bir tane malzeme göremezsiniz dışarıda. Bu insanlar iflas mı etti. Kurumsal firmalara bakın Atatürk Bulvarında; bulvarın bir tarafı çok güzel kaldırım. Diğer tarafında kurumsal firmaların önünde; sepetler, meyveler, arabalar… Bu gerçekten bir çirkinlik ve sıkıntı veriyor. Ben İnegöl Belediyesi’nin de bu konuda bir iradesi olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki dönem bu sorunun çözüleceğine inanıyorum ve bekliyorum” dedi.

 

ÇALIŞAN GENÇLİK GÜNDEME GELECEK

İnegöl ve Bursa’nın baş belası durumuna gelen bonzai isimli uyuşturucu maddeyle alakalı da bir çalışma yapacaklarını duyuran Haydar Cerrah, “Bir de son zamanlarda özellikle bu bonzai çok gündeme geliyor. İnegöl’de çalışan gençlikle ilgili hiçbir çalışma yok. Ama asıl problemli olan alan da o alan. Sanayide binlerce çalışan gencimiz var. Onlar ayaklarının üzerinde duruyorlar, ama nasıl duruyorlar kimse bilmiyor. Çalışan gençlik çalışma grubumuz, çalışan gençlikle ilgilenecek. Biz bu şehirde yaşıyorsak, mutlaka bu insanlarla ilgili de proje üretmemiz gerekiyor” dedi.

 

AİLELER DE MERCEK ALTINA ALINACAK

Haydar Cerrah, boşanmaların her geçen gün arttığı ülkemiz ve ilçemizde düşünülüp proje üretilmesi gereken konulardan birinin de bu konu olduğunu söyledi. Kent Konseyi olarak çalışma yapmak istedikleri konulardan birinin aile unsuru olduğunu ifade eden Haydar Cerrah: “Son zamanlarda ailelerde ciddi sorunlar, boşanmalar var. Sorunlu çocukların da yüzde 70’inin boşanmış ailelerin çocukları olduğunu biliyoruz. Bu ciddi bir problem. Her geçen gün de hem İnegöl’de, hem ülkemizde boşanma ve aile içi huzursuzlukların yaygınlaştığını görüyoruz. Bu anlamda da aileyi güçlendirme adından bir çalışma grubumuz var. Burada çalışan arkadaşlarla İnegöl’de binlerce aileye bir şekilde boşanmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu, çocukların neler yaşadığını ve boşanma sebeplerinin çoğu zaman eften püften sorunlar olduğunu anlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19