www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KENT KONSEYİNDEN ÇEVRECİ ETKİNLİK

KENT KONSEYİNDEN ÇEVRECİ ETKİNLİK

Kent Konseyi, İnegöl Belediyesi’nin de desteği ile geri dönüşüm ve çöplerin zamansız çıkartılması konusunda bilgilendirici kitapçıklar ve broşürler dağıttı.

İnegöl Kent Konseyi, daha sağlıklı ve temiz bir çevre için kolları sıvadı. Kent Konseyi Kadınlar ve Çocuklar Meclisi ile Çevre Çalışma Grubu tarafından hazırlanan proje kapsamında, Cumartesi günü Kültür Park içerisinde piknik yapan ailelere geri dönüşümün önemini anlatan ve çöplerin zamansız çıkarılmaması yönünde uyarıların yer aldığı kitapçıklar ile broşürler dağıtıldı.

“KÜLTÜR PARK İNEGÖL’ÜN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ”

Broşür dağıtımı sırasında yaptıkları faaliyete ilişkin açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi’nin organizasyonuyla geri dönüşüm ve zamansız çöple ilgili piknik yapan İnegöllülerle birlikte bir çalışma yaptıklarını belirterek; “Burada amacımız esasen İnegöl’de hep birlikte yaşıyor ve kullanıyoruz. Onu ne kadar temiz ve sağlıklı kullanırsak, hepimiz için daha iyi olur diye düşünüyoruz. Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde özellikle yapıyoruz ki, bu alan İnegöl’ün hayat damarlarından bir tanesi. Burada hayatımızın belli bir dönemini geçiyoruz. Burayı ne kadar temiz tutarsak o kadar iyi olur diye düşünüyoruz. Bu amaçla bu etkinliği organize ettik. Kamuoyuna mesaj vermek istiyoruz. Çöplerimizi düzenli atalım, çevremizi temiz tutalım. Parkta çöpleri sağa sola değil kutulara atalım. Burada mangal yakılıyor, belli düzenli yerlerde bunları yakalım. Bu tür organizasyonlarda biraz daha duyarlı olalım” dedi.

“TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMAK HEPİMİZİN HAKKI”

Broşür dağıtım etkinliğine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise, “İnegöl bizim ve temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı” mesajıyla başladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bununla alakalı olarak Belediye olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak geçmişte buna benzer çalışmalar yapmıştık. Ama bugün de Kent Konseyi Kadınlar ve Çocuklar Meclisi ve Çevre Çalışma Grubu ile birlikte bu çalışmayı bir de Kültür Park içerisinde gerçekleştirmek istedik. Biliyorsunuz insanların hafta sonları kısa bir süreliğine de olsa böyle yeşil ortamlarda keyifli zaman geçirmeleri çok güzel bir şey. Ancak bu zaman geçirdikten sonra arkada kalanlarla alakalı birçok sıkıntılar yaşadık daha öncesinde. İstedik ki insanları bu ortamları daha temiz bırakmaları adına bilinçlendirme çalışmaları yapalım. Sadece park alanın temizliği değil geri dönüşüm ve zamansız çöp çıkartılması ile alakalı bilgilendirme kitapçıkları dağıtacağız. İnşallah amacımıza ulaşırız.”



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19