www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KENT KONSEYİNE BÜTÇE TALEBİ

KENT KONSEYİNE BÜTÇE TALEBİ

KENT KONSEYİNE BÜTÇE TALEBİ

Saadet Partisi Pandemi sürecinde çözüme ilişkin yaptığı çalışmalarda istişare ziyaretlerine devam ediyor.

 İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve beraberindeki heyet geçtiğimiz gün İnegöl Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen ziyarette Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan EROĞLU tarafından İnegöl Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim ZENGİN’e hazırlanan Pandemi ve Kriz Yönetimi İstişare Dosyası taktim edildi.

KENT KONSEYİ SİVİL ORGANİZASYONUN BAŞIDIR
Yapılan ziyarette konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan EROĞLU, hazırlamış oldukları kriz yönetimi dosyasında bir çok başlık bulunduğunu, bunlardan en önemlisinin ise İnsan Organizasyonu olduğunu söyledi. Eroğlu “Herhangi bir doğal afet veya kriz öncesi ve sonrasında hayat kurtaran en önemli unsur insan organizasyonu. Biz insan organizasyonunu da kamu personeli, profesyonel gönüllüler ve sivil organizasyon olarak üçe ayırdık. Sivil organizasyon en kalabalık olan ve en önemli kısım.” dedi. 

BÖLGE TEMSİLCİLİKLERİ OLUŞTURULSUN
İnegöl Kent Konseyi’nin kriz yönetiminde sivil organizasyonu yapabilecek en nitelikli kuruluş oluğunu belirten Eroğlu “İşin profesyonel gönüllüler kısmı ilçemizde faaliyet gösteren arama kurtarma ekipleridir. Bunlarla da istişarelerimiz devam ediyor. Ama sivil halkın yönlendirilmesinde ve yönetiminde kamu personeli ve profesyonel kurtarma ekiplerinin yetersiz kalacağını düşündük. Bu sebeple İnegöl Kent Konseyi’nin İnegöl’ümüzü coğrafi olarak bölgelere ayırıp bu bölgelere sivil halktan temsilci atamasını, hatta başarabilirse Kent Konseyi sokak temsilcilerinin atanmasını uygun görüyoruz. Bu temsilcilerin de Kent Konseyi bünyesinde kurulacak bir Halk meclisinde organize edilmesi sağlanmalı.” Dedi. 

KENT KONSEYİNE BÜTÇE TALEBİ
Kent Konseyi’nin sabit bir bütçesi olmadığını belirten İlçe Başkanı Hasan Eroğlu “İnegöl Belediyesi proje bazlı bazı ödemeler yapıyor. Ancak Kent Konseyi gönüllülerine ufuk açması bakımından bütçede asgari bir tutar Kent Konseyi için ayrılmalı. Yine biz Kent Konseyi’mizin fiziki çalışma ortamının daha da iyileştirilmesini belediyemizden bekliyoruz.” dedi.
PROJE İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Saadet Partisi İlçe Başkanından sonra konuşan Kent Konseyi Başkanı Halil İbahim ZENGİN 
yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Seçim dönemi olmamasına rağmen oy kaygısı olmadan böylesine önemli bir konuda yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sizi tebrik ederim. Yine bu çalışmayı bizimle istişare ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. İnşallah başarılı neticelere ulaşır” dedi. 
KENT KONSEYİNİN YETKİSİ DEĞİL ETKİSİ VAR
Yasal mevzuat gereği yönetmelikle kurulan Kent Konseylerinin idari anlamda bir yaptırım yetkisinin olmadığını belirten Halil İbrahim ZENGİN “Evet, resmi bir yetkimiz yok. Ancak bir çok meclis ve çalışma grubundan oluşan konseyin tüm çalışmalara etkisi ve katkısı olduğu bir gerçektir. Bizler hazırladığımız çalışmaları Belediyemize veyahut da ilgili kuruluşlara taktim ettiğimizde bunlar ilgili kurumun meclisinde görüşülüyor. Elbette ki İnegöl’ümüzün faydasına olan projelerimiz de hayata geçiriliyor.” dedi. 

DÖRT MECLİSİMİZ, ON BEŞ ÇALIŞMA GRUBUMUZ VAR
Kent Konseyinin olmazsa olmaz dört meclisinin bulunduğunu belirten Halil İbrahim ZENGİN “Kadınlar Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelliler Meclisi, Çocuk Meclisi bizim olmazsa olmaz birimlerimiz. Bunların yanı sıra doğrudan faaliyete odaklanmış on beş çalışma grubumuz var. Tüm bu meclis ve çalışma gruplarının tek amacı İnegöl’ümüz için en faydalı hizmetleri gerçekleştirmek.” dedi.

KRİZ YÖNETİMİ KONUSUNDA GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ
Kriz yönetimi meselesinin İnegöl’ün öncelikli sorunları arasında olduğunu belirten Halil 
İbrahim ZENGİN “Bununla ilgili sunduğunuz dosyayı inceleyeceğiz ve biz de görüşlerimizi paylaşacağız” dedi. 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36