Kent Konseyine Yeni Birim

Kent Konseyine Yeni Birim

İnegöl Kent Konseyi bünyesinde kurulan Doğal Afetlere Hazırlık Çalışma Grubu oluşumunu tamamladı. Başkanlığa Varol Yılmaz getirildi.

Kendi içinde yapılan görev dağılımında başkanlığa Varol Yılmaz, başkan yardımcılığına Haluk Sancar, sekreterliğe Ersin Karaca, yönetim kurulu üyeliğine ise Cengiz Esgin, Burak Kılınç ve Sabit Kaçmaz isimleri getirildi.

 

100 METREKARE ALAN TAHSİS EDİLDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Doğal Afetler Çalışma Grubu Başkanı Varol Yılmaz, “Doğal Afetler Çalışma Grubu yönetim ilkeleri doğrultusunda öncelikli amacımız ilçemizde oluşabilecek doğal veya insan kaynaklı afetleri tespit ederek bu olası afetlere karşı gerek uyarı gerek eğitim gerek tatbikatlar ve gerekse hafif arama kurtarma ekipleri kurmak, kuranlarla ve diğer resmi dairelerle yardımlaşma protokolleri hazırlamak ve gerekirse bu konu ile ilgili seminerler düzenlemek ve katılmaktır. Afet yok iken gerekli tedbirlerin alınması ve eğitim çalışmalarının organize edilmesi gerekmektedir. Bu çalışmaların ve eğitimlerin daha organize bir şekilde yapılabilmesi için Belediye Başkanımızdan yer tahsisi istenmiş, talebimizin uygun görülmesi neticesinde Alanyurt kapalı pazar yerinin yanında 100 metrekare kullanım alanın olan bir yer tahsis edilmiştir. Tahsis edilen bu yerin istenilen amaca uygun hale getirilmesi için kapı, çerçeve, yer döşemesinden boya badanasına kadar tüm düzenleme Kent Konseyi tarafından tamamlanmıştır” dedi.

 

AFETLER DEĞİL İHMALLER ÖLDÜRÜR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve inşaat çalışma grubuna desteklerinden dolayı teşekkür eden Yılmaz, “Bu merkez, afet öncesi hazırlık çalışmaları ve gönüllü ekiplerin eğitimi noktasında faydalı olacaktır. Olumsuzlukları kimse istemez fakat hayatın gerçeği olan afet ve benzeri olaylara hazırlıklı olmalıyız. Bu vesileyle İnegöl halkına ve STK’lara doğal afetlere hazırlık çerçevesinde ilçemize ve halkımıza katkı sağlayacak projelere açık olduğumuzu ve bu konuda birlikte İnegöl için çok faydalı çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. Unutmamak lazım ki afetler değil ihmaller öldürür” şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00