Kent Müzesi 37. Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

Kent Müzesi 37. Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

Ressam Perihan Turgut, kişisel resim sergisini dün İnegöl Belediyesinin destekleri ile Kent müzesinde açtı. 45 eserin yer aldığı sergi 2-7 Ekim tarihleri arasında izlenime açık kalacak.

Bu zamana kadar birçok sergiye ev sahipliği yapan İnegöl Kent müzesi yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Perihan Turgut, İnegöl Belediyesinin destekleri ile dün İnegöl Kent müzesinde kişisel resim sergisini izlenime açtı. Orman, at ve semazen figürlerinin işlendiği sergi 2 - 7 Ekim tarihleri arasında izlenime açık kalacak. Sergide toplam 45 eser yer alıyor.

 

Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, ilçe halkının hizmetine sunulan İnegöl Kent Müzesinin, kurulduğu günden bu yana kültürel etkinliklerin merkezi haline geldiğini kaydetti.

 

Kent Müzesinde yıllık ortalama 15 serginin açıldığını bildiren Gülhan Şahin, “Her sene ortalama 15 civarı sergi açılışı ile İnegöl’de açılan sergilerin merkezi konumunda olan Kent Müzemiz, bu yönüyle de ilçemize ayrı bir değer katmaktadır. Şimdi de İnegöl Kent Müzemizin kurulduğu günden bu yana 37. sergisi olan ‘Perihan Turgut Kişisel Resim Sergisi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere burada bulunmaktayız.” dedi.

 

Sergide 45 eserin bulunduğunu da aktaran Gülhan Şahin, “Perihan Hanım’ın orman, at ve semazen figürlerini işlediği 44 yağlı boya ve 1 sulu boya olmak üzere toplamda 45 eserinin yer aldığı sergimizi az sonra hep birlikte gezeceğiz. Ben birbirinden değerli bu eserleri yaparak bizde hayranlık uyandıran Perihan hanımefendiyi tebrik ediyor, 2 - 7 Ekim tarihleri arasında izlenime açık kalacak olan sergimize tüm ilçe halkımızı gezmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesi ile serginin açılışı yapıldı. Açılış sırasında Gülhan Şahin, Perihan Turgut’a ayna üzerine işlenen Kent müzesinin tablosunu hediye etti.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24